Srijeda, 23.10.2024.

Make up savjeti za savremene dame

Srijeda, 02.09.2020. | Lifestyle

Savremena žena zna koliko je malo potrebno da njena ljepota dođe do izražaja.

Svijet glamura i stila, nameće pred osobe ženskog pola težak zadatak – izgledati savršeno na svakom koraku. Međutim, čak i kada ne teži tome da izgleda kao model sa naslovne strane, savremena žena želi da izgleda dovoljno privlačno, prije svega sebi, a potom i drugima. Danas vam otkrivamo male tajne velike umjetnosti zvane – šminkanje. Make up je stvoren sa ciljem da prikrije sitnije nesavršenosti i istakne ljepotu. A kako ga koristiti i okrenuti u svoju korist, otkrijte u redovima koji slijede.

KAŽU DA CRVENI RUŽ NE PRISTAJE SVIMA

Zapravo to je donekle tačno. Istina je da crveni ruž dolazi u nevjerovatno mnogo nijansi i da je zapravo tajna u tome što vam može pristajati ako uskladite njegovu nijansu i boju vašeg tena. Nije toliko teško pronaći savršenu boju ako se povedete pravilom, što tamnija boja kože to tamnija nijansa ruža i obratno.

KAŽU DA JE SVIJETLO PLAVA SJENA PREVAZIĐENA

Prije bi se reklo da su svijetle nijanse poput plave i tirkizne na kapcima evoluirale. Ako zaista volite ovu boju na kapcima, sve što vam treba da biste je vratili u igru je crni kreon ili ajlajner koji će joj podariti savršen kontrast i dopustiti joj da dođe do izražaja.

KAŽU DA OBRVE TREBA DA BUDU ZA NIJANSU TAMNIJE OD BOJE VAŠE KOSE

Ovo je u suštini tačno, ali obzirom da postoji toliko mnogo različitih boja kose, teško je odrediti koja je nijansa od dvije potpuno suprotne boje, poput crvene i smeđe – tamnija. Ako imate plavu kosu lako je postići efekat tamnijih obrva, ali šta uraditi u pogledu crne kose. Zaista tamne obrve mogu da učine pojavu žene mračnom i neprivlačnom.

KAŽU DA OLOVKA ZA USTA NIJE NEOPHODNA

Istina je zapravo da je olovka za usne ključna kako za oblikovanje lijepog oblika usana tako i za zadržavanje ruža na usnama. Ona predstavlja liniju koju ruž prati i sprečava ga ujedno da vam se preliva preko usana. Uvijek birajte za nijansu tamniju olovku za usne od ruža koji nanosite