Srijeda, 23.10.2024.

Spa dan kod kuće – jedinstveno iskustvo

Nedjelja, 02.08.2020. | Lifestyle

Da li ste ikad poželjeli da u svom domu napravite mini Spa doživljaj?

Ako jeste, sigurno ste se zapitali šta vam je sve potrebno za iskustvo identično onom u pravom Spa centru. Ne mnogo toga zapravo. Iznenadićete se kad otkrijete da većinu stvari koje vam trebaju za ovo već imate u svom domu, a sve ono što nemate se vrlo lako nabavlja. Prelistajte našu galeriju:

LED SVIJEĆE

Prvo što vam treba za stvaranje opuštajuće Spa atmosfere u vlastitom domu su svijeće. Ako zaista želite da dostignete nivo Spa centra, potražite novi hit u obliku LED svijeća, koje su napravljene od pravog voska, ali koriste LED lampu za osvjetljenje. Djeluju gotovo identično pravim svijećama, bez nereda u vidu otopljenog voska i mogućnosti izazivanja požara.

HIMALAJSKA LAMPA

Druga stvar koja vam treba za dodatni efekat relaksacije je fantastična Himalajska lampa od soli. Osim što emituju tokom rada predivan narandžasti snop svjetla, ove lampe ujedno ispuštaju i negativne jone kako se zagrijavaju. Negativni joni prečišćavaju vazduh u prostoru, eliminišući alergene, spore, plesni, bakterije i viruse.

APARAT ZA PARENJE LICA

Dolazak u Spa centar svodi se na pročišćenje spolja i iznutra. A odakle prvo krenuti ako ne od lica? Topla para koju stvara aparat za parenje lica, otvoriće pore na vašem licu i pripremiti vašu kožu za nanošenje sredstava za njegu. Također, kožu je potrebno očistiti prije upotrebe aparata za parenje kako nečistoća ne bi došla u potkožni sloj.

MASKA ZA LICE

Nakon upotrebe aparata za parenje, vaše lice spremno je za nanošenje maske. U skladu sa tipom vaše kože, kao i sastojcima koji su joj trenutno potrebni, odaberite masku za lice. To može biti neka koju ste sami napravili ili kupljenja u drogeriji, sasvim je svejedno.

HIDRATANTNA KREMA

Maske za lice osim što čiste lice, čine ga zategnutim i glatkim, znaju i da isuše kožu, zbog čega vam je prijeko potrebna hidratantna krema. Tokom ljeta možete eksperimentisati sa hidratantnim kremama koje u sebi sadrže esencijalna ulja lavande ili čajevca.

PILING ZA TIJELO

Poput kože lica, i koži vašeg tijela potreban je temeljan piling. Uskočite s toga pod tuš i iskoristite trenutak samo za sebe, nježno trljajući duž tijela piling po svom izboru. Također i on može biti napravljen u kućnoj radinosti ili kupljen.

MLIJEKO ZA TIJELO

Nakon što ste odradili piling, osjetićete da je vašoj koži potreban nježni zagrljaj. Odaberite u tom slučaju nježnu hidratantnu formulu koja istovremeno i njeguje i hrani vašu kožu.

NJEGA STOPALA

Kada ste završili sa tretmanom lica i tijela, ono što je preostalo su stopala. Potopite stopala u prijatnu kupku i ostavite ih tako 10 minuta. Nanesite potom piling za stopala i nježno izmasirajte svaki pedalj. Ako ste ovaj spa doživljaj radili pri kraju dana, odnosno ako ne planirate dodatno da se šetkate po kući, nanesite na stopala umirujuću kremu. U suprotnom sačekajte sa kremom pred dolazak na spavanje kako vam stopala ne bi bila klizava.