Nedjelja, 05.05.2024.

Sebija preuzima SDA u punom kapacitetu: Danas je branila dva bivša člana Predsjedništva BiH, suprug papučar i fikus Džaferović

Utorak, 28.11.2023. | Kolumne

Odlazak Sebije Izetbegović u “politički zaborav” spas i za državu, i za SDA, i za Bakira!

Ispalio je ovo večeras jedan od najodanijih režimskih novinara, Avdo Avdić, među kolegama poznatiji kao av av.

Majstor spina, mora mu se priznati da je godinama naučio istinu prikazivati lažnom, a laž prijekom istinom.

Tako je i ova ispala o navodnom tobože povlačenju alfe i omege SDA i svega oko zelenog mindera i šiljteta Sebije Izetbegović, koju od jučer možemo oslovljavati samo “švercerkom”, obični spin.

Ko iole razumije ovdašnje političke prilike, dobro vidi da av av, kojeg onomad “Osmica išutira nogom k’o kera”, providno pokušava prodati m**a pod bubrege, da se Sebija povlači.

A evo dokaza da laže režimlija Avdo! Nekoliko sati nakon što ju je UO KCUS-a smijenio s pozicije direktorice najveće zdravstvene ustanove, upomoć su priskočila čak dva bivša člana Predsjedništva BiH i to slovom i brojem:

1. Šefik Džaferović zvani Fikus ili čuvar fotelje i

2. Bakir Izetbegović, suprug papučar.

Da li bi neko ko se povlači s političke scene mogao izdejstvovati dva saopćenja dva bivša člana Predsjedništva BiH, a jednog čak i aktuelnog predsjednika stranke?

Ne bi.

Ovo pisanije i naglabanje režimskih novinara, sada je do srži ogolilo namjeru nekada prve u Bošnjaka ili sultanije kako je zovu skupljači mrvica oko zelene sofre.

Da je izgubila formalnu ulogu ali da joj je ostala suštinska kojoj će se maksimalno posvetiti u pauzi od filovanja paprika i upravljati svim mogućim procesima u nekada moćnoj Stranci demokratske akcije.

Pokazao je to i nedavno održani Kongres. Delegati su pri punoj savjesti samovoljno glasali i birali prvo predsjednika, a onda i članove Predsjedništva stranke baš onako kako je to Sebija zamislila.

Ovo je još jedan pokušaj da se narodu pokuša predstaviti da SDA doživljava reformske procese unutar sebe, ustvari od toga nema ništa. Vidi to i slijep.

Tako se najvažniji organ stranke, čije se zasjedanje nekada pratilo i izvještavalo iz minute u minutu, svelo na grlatog Zahiragića.

Kakogod, Sebija je odavno aktivna u stranci, manje – više sve se odvija onako kako ona zamisli, a sada će nakon zakonske, legalne smjene s čela KCUS-a, konačno imati puno vrijeme da namišlja, kako bi, koga i gdje bi ga.

Ali, opozicija je opozicija.