Četvrtak, 24.10.2024.

Teško zemlji i narodu o kojim brine Bisera

Četvrtak, 25.02.2021. | Kolumne

Jučer je zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, definitivno i bez povratka integracijski proces naše zemlje u NATO pakt, svela na nivo obične saradnje. Hladno, bez graške znoja.

Uzgred, najpozvaniji ministar za ova pitanja, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, je glasao protiv da se u odluci o imenovanju komisije, riječi “integracijski proces”, zamijene riječima “saradnja”. Džaba Biseri i Selmi doktorati, godine službe i iskustva. Doduše, ovakav njihov stav, nije pitanje neznanja, nego izdaje. Pa da se podsjetimo.

Ko ono nama najglasnije trubi o izdaji? Upravo oni, što su nekad izdali na reviziji presude za genocid, danas izdaju na NATO putu. Teško zemlji i narodu kada o njima brine Bisera. Bolje ovome narodu da ne analizira sve odluke koje Bisera u Vijeću ministara BiH donosi. Vjerovatno tu svega ima.

Doduše, ona je za sebe, rezervne položaje iskopala u dalekoj Australiji. Kad se svo putešestvije na račun i s leđa ovog naroda završi, njeno je samo da izdrži dva duža leta u bisnis klasi do Sidneja ili Perta. A, hrabri Bošnjaci,  mogu ostati braniti surova bosanska brda i razmišljati o pustoj gomili novca koji su tokom 30 godina Biserine diplomatske karijere potrošili na njene silne avio karte, plate, reprezentacije,  vozila, vozače,  osoblje i diplomatanje, nje i njene cijele porodice.  

Od Washingtona preko Beča, do Dohe i Zagreba i nazad. Našlo se tu posla za kćerke, sinove, zetove, prijatelje. Odabranu raju. Sve za račun ovog naroda i države.

“Nema MAP- a”, pa rekla nam je davno i iskreno Bisera. I, ne, nemojte kriviti Biseru. Ona je samo slika, prilika i pravi reprezent današnje SDA. Troma, bahata, kratkovida, indolentna, nepotistička. Ljudi birali prema sebi.

(PRESS)