Petak, 03.05.2024.

SDA u halucinatornoj fazi: Ne mogu se dogovoriti ni sami sa sobom

Petak, 15.01.2021. | Kolumne

SDA ovih dana prolazi kroz halucinatornu fazu.  Prije svega su uhvaćeni sa rukama u glasačkim kutijama u Mostaru, da bi nakon toga inicirali kažnjavanje svih onih koji su krali glasove na lokalnim mostarskim izborima.

U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, cijeli Klub SDA je prihvatio i glasao za inicijativu Damira Arnauta.

Već danas, osuđujh istu inicijativu, tvrde da ne stoji obrazloženje ponuđene inicijative, da se s njom ne slažu, da nisu znali.

Potpuno bunilo, dešava se u Kantonalnoj organizaciji SDA u Sarajevu. SDA se u Kantonu Sarajevo pokušava osloboditi uticaja Asima Sarajlica,  preferiranjem Asimovog produkta Sedina Kahriman za povjerenika u KO  SDA Sarajevo. 

Poraz na općinskim izborima, pa i poraz generala Nedžada Ajnadžića u općini Centar, žele zaliječiti imenovanjem Ajnadžića za predsjednika općinske organizacije SDA Centar.

Ustanu svi SDA poslanici, iskritikuju rad Vijeća ministara BiH, taman da pomisliš da će glasati za smjenu.

Nije bilo teško pogoditi ishod. SDA je bila protiv smjene najgoreg saziva Vijeća ministara ikad. Doduše, Bakir je rekao, na ljeto.

Ali, od žestine junskog sunca, možemo očekivati samo pojačane halucinacije, te da Adil Osmanović izgori negdje na bazenu u Antaliji.

(PRESS)