Četvrtak, 24.10.2024.

Potvrđeno pred sudom: Bakir i Sebija su znali da respiratori ne valjaju, ali su lagali narod kako bi spasili kadrove SDA

Srijeda, 13.10.2021. | Kolumne

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović od samog početka znao je da respiratori koje su kadrovi SDA nabavili preko firme “Srebrena Malina” ne valjaju. To nije spriječilo Izetbegovića da mjesecima laže građane BiH kako su respiratori dobri i time još jednom potvrdi tezu: “Bakiru Izetbegović stranački interesi su iznad interesa građana Bosne i Hercegovine”, piše PRESS.

“Provjereno – rade, spašavat će živote. To znam iz prve ruke”, izjavio je 3. 4. 2021. godine Bakir Izetbegović.

Ta prva ruka bila je njegova supruga Sebija Izetbegović, a koja je direktorica KCUS-a. Na današnjem ročištu predom Sudom BiH savjetnik optuženog premijera FBiH Fadila Novalića otkrio je da je “Seb” iz prepiske zapravo Sebija Izetbegović.

“Seb zove. Loši respiratori. Užas. U ogromnom smo problemu. Ako je to tačno, a jeste garant”, glasila je poruka koju je poslala sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić.

Dakle, Sebija Izetbegovuć od samog početka znala je da respiratori ne valjaju, ali je to nije spriječilo da sporne respiratore stavi u upotrebu kako bi pomogla u odbrani optuženog premijera iz reda SDA. To je znao i Bakir Izetbegović i to, kako sam reče iz prve ruke.

Supružnici Izetbegović odlučili su da lažu javnost i uvjeravaju građane da su respiratori dobri. Bakir Izetbegović u više navrata isticao je da je afera “Respiratori” prenapuhana i da istraživanje ove afere predstavlja udar na Bošnjake.

(PRESS)