Ponedjeljak, 06.05.2024.

Bakirov dvostruki nastup: Danas im posadiš kokardu na čelo, sutra obrišeš i upišeš u probosanske snage

Nedjelja, 27.12.2020. | Kolumne

Obratio se Bakir Izetbegović na obilježavanju 30 godina MOS-a, sada Asocijacije mladih SDA. Nekako je Bakir govorio u drugačijem tonu. Fokus mu isključivo nije bio samo na SDA.

U više je navrata isticao rezultate probosanskih snaga. Valjda je mislio na rezultate koje su ostvarili, prvenstveno u Sarajevu i Mostaru, ljevičarske stranke i kandidati koji i nisu Bošnjaci, ali su nedvosmisleno za jedinstvenu i građansku Bosnu i Hercegovinu.

Uvidio Bakir, da je korisno za državu imati Srđana Mandića, Predraga Kojovića, kao i Irmu Baraliju, pa i Lanu Prlić. Eto, nadamo se, da će Bakir, za početak, već ujutro pozvati Marka Zuckerberg, te da će Mark nakon razgovora s Izetbegovićem, narediti brisanje i opoziv svih lažnih profila koji su poslužili da se kojovićima, konakovićima, nikšićima, baralijama “smontira” kokarda i da se uvežu sa ravnogorskim četničkim pokretom. Poslat ce Mark u trash sve one profile lojalne politici SDA koji šire govor mržnje. Nadamo se, ali teško da se takvo sta desi.

Zna javnost već dobro za Bakirov dvostruki nastup. Javno hvali, ali sa lažnih profila ih povali. Lijepi photoshop, danas im posadiš kokardu na čelo, sutra obrišeš i upišeš u probosanske snage.

Prizivao je na godišnjici Bakir i mlade. Zadao im tešku zadaću. Uskoro očekujemo da sa Zahiragićem na čelu, “legendica” Adnan Cerix, Biserina “beba” Ali Turković, Mehmedagić mlađi, Salko Zildžić i vojska botova krenu u SDA reintegraciju Tuzle, Zenice, Sarajeva, Bihaća, Goražda.

Još je jedan pogled na ulogu mladih u toj reintegraciji SDA otkrio Bakir Izetbegović. Naime, vrijeme je da hrabri i mladi napuste svoju zonu komfora. Vrijeme je da postanu glasni, da prekinu tišinu. Vrijeme je dakle za promjene. Ostaje samo jedna konstanta. On, supruga, kćer, porodica. U praksi, to znači, Predsjedništvo BiH, KCUS, kontrola strančkih poluga i oni koji polože njihov ispit lojalnosti.

Samo onaj ko izdrži sedam godina kod Bakira i Seke na Tibetu, ima svijetlu budućnost. Poručio je Bakir, a nije mislio, svi su promjenjivi osim njega. Jedino su neki konstanta, ostali su prolazni kao ovaj južni snijeg.

(PRESS)