Srijeda, 08.05.2024.

Istraga – Oslobođenje PROPJEV’O JE!

Utorak, 20.10.2020. | Kolumne

A, NE NE, ne kriminalac, nego podnosilac krivične prijave protiv Osmice, sram ga bilo!

Danas smo, po ko zna koji put u zadnje vrijeme, bili svjedoci neumitnog i žalosnog propadanja nekad ozbiljne i ugledne dnevne novine Oslobođenje.

Naime, danas je na portalu te nekadašnje novine, a danas propagandnog glasila SDA i njenih paraobavještajnih centara moći predvođenih kompromitiranim direktorom OSA BiH Osmanom Mehmedagićem ‘Osmicom’ i njegovim propagandnim megafonom Avdom Avdićem, objavljen članak kojim se, zamislite tobož razotkriva, ne kriminalac, ne korupcija, nego onaj ko je nadležnim državnim organima poslao krivičnu prijavu.

Da zlo bude gore, ne pita se to isto Oslobođenje predvođeno njenim glavnim urednikom Vildanom Selimbegović, šta je to zabranjeno uradio podnosilac anonimne krivične prijave da bi ga se trebalo razotkrivati, istraživati i saslušavati.

Ne pita se Vildana Selimbegović je li ispravno da policija saslušava građane koji podnose krivične prijave i žele da ostanu anonimni.

Nije je zanimalo ni je li takvo saslušavanje uopšte dozvoljeno i je li se ponovo radi o klasičnoj zloupotrebi položaja.

Da li to možda postoje pojedinci u ovom društvu, a da mi to ne znamo, protiv kojih je zabranjeno podnositi anonimne krivične prijave ili anonimno ukazivati na njihov kriminal.

Ne pita se Vildana Selimbegović da li u takvom društvu želimo da živimo, u društvu u kojem se za lica zamislite sad “osumnjičena da su podnijela krivičnu prijavu protiv Osmice” govori u novinskim člancima da su “propjevali” kao da su nekog ubili, pa onda priznali.

Šta bi sa pričom na kojoj ste ti i tvoj Avdo danima insistirali, pričom da je podnositeljica prijave savjetnica ministra unutrašnjih poslova FBiH? Kud’ nestade, šta bi sa njom…?

Koja je slijedeća priča?

Kažu da je majka savjetnice ministra plava isto, vidite da “otkrijete” da je ipak ona predala, pa nas izvijestite o “šokantnom otkriću”.

Nevjerovatna je ta obrnuta psihologija i stepen potcjenjivanja inteligencije građana Bosne i Hercegovine koju nam demonstrira nadobudna Vildana Selimbegović, a i ne čudi ako znamo da joj je, kako nezvanično saznajemo, glavni neformalni savjetnik za društveno-političku rubriku Reuf Bajrović.

Ne Vildana, ljudi u BiH nisu glupe ovce i tu im nesuvislu priču ipak ne možete više prodavati. Ne može vam ni Asim završit’ da vam te priče više piju vode.

Vi se i dalje bavite podnosiocima prijava umjesto onima na čiji kriminal te prijave ukazuju.

Ima nas medija dovoljno koji ćemo bez ikakvih cenzura i ograničenja pratiti ove druge, ove zbog kojih danas živimo na rubu siromaštva u režimu koji puno više liči na one blisko-istočne nego na zapadno-evropske.