Petak, 17.05.2024.

Šta radiš crni Dritane? Umjesto ‘good luck’ bojim se da neću morati reći ‘good night’

Utorak, 08.09.2020. | Kolumne | Na mreži

Izvor: Facebook profil Danijal Hadžović

Da li je Dritan beskrajno naivan, beskrajno glup, samo pokvaren ili pod utjecajem struja i interesa kojima se ne može suprotstaviti, nije ni bitno.

Dritan je na dobrom putu da odigra ulogu Hindenburga u Njemačkoj. Abazović priča lijepe priče o ekspertskoj vladi, borbi protiv korupcije (još samo fale parkovi i cuke pa da me podsjeti na ovu jednu stranku u BiH).

I to bi bila sasvim legitimna priča da se u Crnoj Gori vodi borba između relativno normalnih političkih opcija koje ne dovode u pitanje bazične liberalno demokratske vrijednosti crnogorskog društva. Tada bi uistinu bilo opravdano navodnu korupciju Mila Đukanovića i njegove klike smatrati najvećim zlom u društvu.

Problem je, međutim, što je, Crna Gora, kao i bilo koja bivša jugoslovenska zemlja, daleko od normalne države. Tu se ne vodi politička, tu se vodi civilizacijska borba. Alternativa Mili Đukanoviću, kakav god da bio i šta god da jeste, kao nekom ko neupitno zagovara multietničku i građansku Crnu Goru integrisanu u evropski i zapadni kulturno-civilizacijski poredak, su sotone.

Alternativa Mili Đukanoviću su srpski četnici koji se u Crnoj Gori manifestuju u onom najprimitivnijem, najmalignijem klerikalnom i mitomanskom obličju. Alternativa Mili Đukanoviću je pravoslavna srpsko-ruska gubernija, u kojoj će o ključnim političkim i društvenim pitanjima da se pita pop Risto Sotona.

Alternativa Đukanoviću su ovi što poput kakvih srednjovjekovnih manijaka organiziraju litije po ulicama, što pobjede proslavljaju napadima na Bošnjake i prostorije opozicionih stranaka i što ulazak u NATO Crne Gore pokušavaju sprječavati državnim udarima.

S njima ćeš ti, Dritane, da praviš “ekspertsku vladu” i čistiš korupciju u društvu? Rekao bih good luck, ali bojim se da neću morati reći good night.

Šta radiš, crni Dritane?

https://www.facebook.com/1188111162/posts/10223691453812868/?extid=akwZN5wO6OXk1vqy&d=n