Petak, 19.04.2024.

(Video) Anketa; Treba li Hrvatska dići optužnicu protiv Vučića “Da, on je četnik”

Petak, 26.08.2022. | Intervju | Na mreži | Najnovije

PREDSJEDNIK Zoran Milanović je, nakon što je iz Srbije najavljeno podizanje optužnice protiv hrvatskih generala zbog navodnih zločina tijekom Oluje, rekao da Hrvatska može podići optužnicu protiv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Milanović kaže da Hrvatska to može optužiti Vučića zbog divljanja na teritoriju Hrvatske 1995. godine. Pitali smo građane što misle o optužnici protiv hrvatskih generala te treba li tužiti predsjednika Srbije.

Jedan građanin Zagreba rekao da se ne slaže s najavom optužnice iz Srbije. “Oni su samo branili naše i ništa drugo”, komentirao je.

“To su drskost i bezobrazluk. Osim toga, to je pravno sumnjivo u svakom slučaju”, rekao je naš drugi sugovornik. Jedan građanin je komentirao da “država uvijek vodi prljavu politiku”.

Gospođa koja prodaje na tržnici kaže da bi bilo bolje da “Srbija gleda svoja posla”. “To je apsurdno”, komentirao je građanin.”Po meni, to je čista glupost. Opet se pokreću neke teme koje su bile prije 30 godina. Mislim da prošlost treba ostati u prošlosti i da treba živjeti za budućnost”, rekao je mladić u Zagrebu.

“Stravično, to je bezobrazno. Netko tko vas je napao u vlastitom domu vas želi sada još tjerati sudskim putem zato što ste se branili i niste mu dopustili da uzurpira vaš dom, da potuče vašu familiju… To je strašno”, komentirao je muškarac. 

O Milanovićevoj izjavi da Hrvatska može sutra optužiti Vučića, jedan je građanin rekao da to ne bi mogli napraviti.

“Po kojoj osnovi? Kad smo već abolirali četnike… O tome je sada bez veze pričati. Treba razmisliti što iza toga stoji i zašto se to radi”, kazao je. Po njegovom mišljenju, trebalo bi ignorirati Srbiju. 

“Vučića bi sigurno trebalo tužiti, samo Plenković je u koaliciji s Pupovcem, zna se kako oni to rade”, rekao nam je drugi građanin.

Da bi Vučića trebalo tužiti smatra građanin koji kaže da se predsjednik Srbije javno deklarirao kao četnik 1992. “Vučić bolje da šuti”, komentirala je prodavačica na tržnici.

“Tužiti predsjednika susjedne države vjerojatno bi bio radikalan čin, ako bi njihova provokacija išla dalje možda bi se moglo o tome razmisliti”, smatra građanin.

Jedan građanin smatra da konkretno Vučića ne treba tužiti. “On nije sudjelovao ni u kakvim akcijama, ali imaju oni ljude koje bi mogli tužiti”, kaže.

“Mislim da su to gluposti, to što Vučić radi je svraćanje pozornosti s nekih njegovih problema. I sad mu je ovo došlo onako kao ‘pričam ti priču’. S tim bi gubili vrijeme i novac na pravnike”, rekla nam je građanka.

“Vučić je predstavnik srpskog naroda i on ne može biti optužen. Koliko god mi htjeli ili ne, Srbija je naš susjed i mi moramo razgovarati. I živjet ćemo uvijek tu, bolje je da bude mir i dobro nego da se ratuje”, za kraj je komentirao građanin Zagreba.

INDEX / PRESS