Ponedjeljak, 29.04.2024.

Kenan Tahirović za Press: Mnogo volim muziku i druženje; najdraža saradnja mi je reklama sa Leom Messijem

Nedjelja, 19.07.2020. | Intervju | Najnovije

Kenan Tahirović, u regionu poznatiji kao insta.kenan ili bosanski Bali beg, za Press otkrio sve o ulozi u spotu za pjesmu “Žena od sultana”, al i zašto osjeća posebnu ljubav i poštovanje prema Beogradu u kojem planira da živi.


Karijeru si počeo zahvaljujući svom instagram profilu, ali iz godine u godinu nižeš uspjehe… Spot za Lepu Brenu, reklama za Chipsy sa Messijem, a sada i glavna uloga u spotu mlade Tijane – za pjesmu “Žena od sultana”. Reci nam nešto o tome.

Iskren da budem, poslije snimanja spota za Breninu pjesmu “Srećna zena” rekao sam da neću više snimati spotove i moram priznati da sam odbio dosta ponuda. Međutim, kada mi se prijatelj Saša Nikoliš (Sharan Allegro) javio sa ponudom da snimamo spot, prvo sam pomislio da je u pitanju draga Slađa Allegro, i on mi kaže da nije, nego je u pitanju Tijana Milentijević. Nisam ni poslušao pjesmu jer znam ako ju je on pisao da će biti vesela, zarazna i da će sigurno biti hit.

https://www.instagram.com/p/BfySjdbhfIz/?igshid=108vy6vx55p7k

Kaže mi Saša: Ništa ne govori odmah, evo ti scenario, pročitaj i nazovi me nakon toga da kažeš da li želiš ili ne. 

Dok sam čitao scenario osjetio sam tu ulogu i znao sam da je to za mene, da moram da prihvatim ponudu.

Neću biti skroman, za vrijeme snimanja sam već znao da će scene biti filmske i da će pjesma biti pravi hit, kao što se i ispostavilo na kraju. Moja insta ekipa me je mnogo dijelila na story-ima pa je pjesma “Žena od sultana” brzo zavladala Instagramom i Tik tokom.

Hvala im od srca na tome. #volimvastitami

https://www.instagram.com/p/CCWXUcbhsAj/?igshid=1x8ksy1da8gcm

Možeš li izdvojiti najdraži angažman, saradnju?

Najdraža saradnja ili najveće iskustvo mi je bilo snimanje reklame u Barceloni sa mojim fudbalskim idolom Leom Messijem. To je nešto što nikada u životu neću zaboraviti. Nakon te reklame sam shvatio da mogu puno, puno više da postignem u ovom svijetu.

https://www.instagram.com/p/Bg_UTSyhywo/?igshid=19vyzwwvvm1p4

U raji si poznat kao neko ko voli pjesmu i druženje. Pratitelji tvog profila svjedoče da si organizator i najboljih derneka u gradu?

Mnogo volim muziku, druženje, iako nisam tip koji izlazi često u provod. Moji izlasci su većinom na kafe, večere, nargilu i kući. Oni koji me prate na društvenim mrežama znaju da smo brat Edin i ja, između ostalog, u gradu poznati po organiziranju kućnih zabava gdje se okupi nas stotinjak. 

Tu dođu često poznati pjevači i počaste nas nekom od svojih pjesama i onda je dernek zagarantovan.

Često si na relaciji Sarajevo – Beograd. Da li je u pitanju samo poslovna saradnja, ili možda ima neka djevojka koja te čeka, ili je pak u pitanju samo ljubav prema Beogradu?

Da, dobro ste upratili, često sam na relaciji Sarajevo-Beograd. Beograd je, uz Istanbul, grad koji obožavam, naravno poslije Sarajeva. Često idem tamo, što zbog posla, što zbog ljubavi. Nikome do sada nisam pričao da sam kao beba sa dva mjeseca u zadnji tren preživio i to samo zahvaljujući doktorima Kliničkog centra u Beogradu, gdje sam ležao vise od mjesec dana. Tamo sam liječen jer sam rođen u Bijeljini i najbliža veća bolnica je bila upravo u Beogradu. Zbog toga imam neku posebnu emociju i poštovanje prema tom gradu!

Također, imao sam i dvije ozbiljnije veze u Beogradu, pa sam i zbog toga češće tamo putovao. Stvarno uživam u šetnjama beogradskim ulicama, Kalemegdanom, Savanovom…

Gdje te djevojke mogu sresti u Sarajevu?

Ne znam šta bih rekao gdje me se može sresti, uglavnom u kafanama i klubovima sigurno ne, ili baš baš baš rijetko. Većinom sam po vidikovcima negdje u prirodi, a mogu me sresti i na čaršiji, šetalištima ili baštama kafića.

I za kraj nam reci, kakvi su dalji planovi, možemo li uskoro očekivati neku novu zanimljivu saradnju?

Što se tiče novih planova i novih saradnji, mislim da ce prva sljedeća biti ponovo sa Tijanom, ali to još nije ništa dogovoreno. Što se života tiče, planiram i radim na tome da selim za Beograd, jer u ovom poslu veće su šanse za napredak u većem gradu.