Ponedjeljak, 13.05.2024.
In

Melkior Bašić, chef i član Masterchef žirija: Sva bosanska hrana je jako ukusna i kuhana sa mnogo ljubavi

Ponedjeljak, 24.10.2022. | In

U prošlogodišnjoj, više nego uspješnoj sezoni hrvatskog takmičenja „Masterchef“, koja je emitirana i u Bosni i Hercegovini, prvi put su u svojstvu žirija pred kandidate stali trojac – Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin. Ova ekipa, u konačnici, pokazala je kako zajedno odlično funkcionira pa su u „Masterchef“ kuhinji u istom sastavu dočekali i kandidate u novoj sezoni, koja je nedavno startala. Od samog emitiranja, medijske stupce često je punio šarmantni chef Melkior Bašić, koji je osvojio srca ženskog dijela publike.

Melkior dolazi iz kulinarske porodice, a zanat je učio uz svog oca Silvija Belužića, koji je, također, po struci bio veoma ugledni kuhar. Imao je prilike okušati se u nekim od najcjenjenijih kuhinja širom Hrvatske, ali i inozemstva i iza sebe ima izuzetno zapažene uspjehe u kulinarstvu. No, bez obzira na pažnju kojom ga obaispaju, Melkior je ostao prizeman i svoj. U sretnom je braku sa suprugom Andreom, a ko je glavni u njihovoj kuhinji, šta misli o bosanskoj kuhinji, kako se nosi s popularnošću – samo su neka od pitanja na koje je rado odgovorio samo za „Azru“.

 Još se nisu slegli utisci i prepričavaju se detalji iz prošle, a nova sezona „Masterchefa“ je već uveliko u toku. Šta možemo očekivati od super trojke – Melkiora, Stjepana i Damira, a šta od ovogodišnjih kandidata?

– Drago mi je da se nisu utisci još slegli, ali vrijeme je za novu sezonu. Od nas možete očekivati da ostanemo isti, pravila su ista, još smo prijatelji, još se nismo posvađali. Šalim se, naravno. Bit ćemo svoji, kao i do sada. Svako ima svoju filozofiju u kuhinji i držat ćemo se i dalje toga. Od ovogodišnjih kandidata možete očekivati da su došli spremni i puni znanja. Mi ih još educiramo, a već od samog starta ima zanimljivih jela. U ovoj sezoni će biti ko je bolji u kuhinji. Kuhinja, kuhinja, kuhinja.

AVAZ/PRESS