Petak, 10.05.2024.
In

Palačinkara “Kod kuće”: Užitak za vaše nepce

Petak, 28.08.2020. | In

Gdje probati najukusnije palačinke u Sarajevu?Palačinke su uvijek dobra ideja!

U stalnoj potrazi za novim slanim i slatkim obrocima  koje će zadovoljiti naše nepce i dati nam posebnu dozu motivacije za ostatak radnog dana, u ulici Envera Šehovića 32, pronašli smo savršen spoj dobre hrane i uslužnog osoblja.

https://www.instagram.com/p/B6VTnishJQb/?igshid=tdhp1bovjeyr

Moderno uređen prostor kao i ljetna bašta prosto mame, što izgledom, što mirisom koji će privući svakog prolaznika da proba neki od njihovih savršeno osmišljenih kako slatkih tako i slanih palačinaka .

Jer, kako i sam slogan palačinkare glasi: “Zaboravite sve što mislite da ste znali o palačincima”.

#probajdaneprobas #brljavihodamo su hashtagovi koji palačinkaru “Kod kuće” razlikuju od ostalih. 

https://www.instagram.com/p/B8D0ErLh1eb/?igshid=9p4fubnhfng4

Ne možemo a da se ne osvrnemo i na neobične,  mnogo interesantne nazive palačinaka, pa tako imamo: 

“Lažnu tufahiju”, “Džeko” inspirisani našim najpoznatijim reprezentativcem kapitenom fudbalske reprezentacije, zatim  “Vjeverica”,  “Mrki”, “Robinzon Kruso”,Spucko” …a jedno veliko mmm dobile su slane palačinke “Popay”- spoj špinata, pilećih prsa i ukusnog sira.

https://www.instagram.com/p/B0wnJbGBfsb/?igshid=1emlqbtfzc44k

Tostovi, sendviči, salate i waffle se također nalaze na njihovom bogatom meniju i sve to po pristupačnim cijenama za sve gurmane.

Rapsodija okusa, belgijska čokolada, najfinije kreme, “instagramičan” izgled su epiteti koji je krase te razlog da je posjetite.

“Happy hour”, pogodnosti za sve svoje mušterije menadžment ove palačinkare organizuje svakodnevno, a ono što posebno treba istaći jeste humanitarni karakter i način poslovanja.

Naime svake nedjelje, u saradnji sa pomozi.ba palačinkara “Kod kuće” dio prihoda daje za pomoć djeci koja ne može sebi da priušti užinu. Pomješajte dobrotu i zadovoljstvo i naravno  #probajdaneprobaš!

Zar ne izgledaju tako ukusno?