Petak, 26.04.2024.
In

Chemani Shop: U Sarajevo stigao Ice Beg sladoled

Utorak, 28.07.2020. | In

Jedinstvena slastičarna Chemani u samom srcu Sarajeva otvorena je proteklog vikenda na adresi Sarači 26.

Unikatna slastičarna ima svoju malu priču kreacije. Nakon završetka studija u Turskoj, mladi Bosanac odlučio je da pokrene pogon za proizvodnju sladoleda pod nazivom Ice Beg. Iako je imao priliku da nastavi život u Istanbulu, odlučio je da se vrati u BiH sa željom da svoje znanje primjeni na domaćem tržistu.

“U Sarajevo smo doveli vrhunske majstore iz grada Kahramanmaraš u Turskoj, koji je poznat kao grad sladoleda, gdje se vrši obuka za proizvodnju sladoleda na bazi mlijeka i salepa, a koji se dobiva iz korijena orhideje. Iako je sada vrijeme kada smo svi na oprezu zbog pandemije, ipak smo odlučili da otvorimo prvu poslovnicu u želji da zaposlimo novu radnu snagu i građanima Sarajeva ponudimo novu vrstu sladoleda, pridržavajući se svih pravila i preporuka kriznog štaba”, izjavio je osnivač Ali Ćeman.

Ice Beg je zdravi sladoled koji po svom sastavu odgovara i vegeterijanskoj ishrani.

Mlijeko za potrebe proizvodnje Ice Beg sladoleda nabavlja se na farmama u Bosni i Hercegovini, a svi voćni prelivi su napravljeni od voćki iz naše zemlje. Ice Beg tim posebno preporučuje svoj specijalni sladoled od pistacije, kao i Classic koji je bez ikakvih preliva i dodataka.

Chemani tim vas poziva da ih zapratite na društvenim mrežama, i bliže se upoznate s ponudom ove specijalne vrste sladoleda.