Petak, 17.05.2024.
In

Posjetite Bubble Waffle Market i zasladite svoj dan!

Utorak, 21.07.2020. | In

Ideja za ovakvu priču u Sarajevu potječe iz Londona, a pripreme su počele u ljeto 2019. godine. Bilo je ključno pronaći adekvatan prostor na dobroj lokaciji, kreirati ideje za proizvode i raditi na kompletnom konceptu radnje.

U ulici Sime Milutinovića na broju 3, u blizini jednog od najljepših muzeja – Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BIH, otvoren je, u januaru 2020. godine, novi slatki gastro kutak Bubble Waffle Market.

Danas Bubble Waffle Market nudi 11 bubble waffle proizvoda uz mogućnost  kreiranja vlastitih vafli sa svim sastojcima, zatim voćne smoothije i frape. Nociolla namaz (20% lješnjik), Nutella, Maza i Kinder Bueno namaz, osnovne su baze za svaki vafl. Također, u ponudi su i slani vafli.

Od mjeseca Ramazana, u Bubble Waffle Market-u možete probati i sutlije sa modernim twistom. Radi se o novom prozivodu, koji je nastao kao spoj tradicionalnog deserta sa modernim, a podrazumijeva sutliju sa čokoladnim prelivom i dodacima, kao i klasičnu sutliju sa cimetom. Cilj ovog gastro kutka jeste proširiti ponudu ovog proizvoda jer ga je tržiste dobro prihvatilo. Naredni korak bio bi uvođenje veganske odnosno lactose free verzije, budući da je interesovanje veliko. Cijena sutlije sa prelivom je 4,5 KM, dok sutliju sa cimetom možete probati za 4 KM.

Bubble Waffle Market odnedavno nudi i čokoladne torte, posebno spravljene od čokolade dobijene od kakovca i kakao putera, za razliku od većine torti na tržištu koje se prave od surogata čokolade koji uopće ne sadrži kako puter. 

Pravi raj za sve sladokusce u samom srcu Sarajeva, otvoren je svakim radnim danom i subotom, od 08:00 do 23:00, a nedjeljom od 10:00 do 20:00 sati.

Posjetite Bubble Waffle Market i zasladite svoj dan u jedinstvenom ambijentu.