Petak, 29.03.2024.
In

Karavan smijeha ‘Smijanje na tri jezika’ i u Sarajevu

Ponedjeljak, 19.10.2020. | In

Karavan “Smijanje na tri jezika“ stand up komičara iz BiH u kojem nastupaju Omer Hodžić, Navid Bulbulija, Mirko Komljenović i Hazim Mujčinović gostovaće u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo 24. i  25. oktobra.

Sarajlije će imati priliku ne samo da gledaju nastupe afirmisanih komičara, već i da učestvuju u radionicama, saopštili su organizatori.

“Radionice obuhvataju pisanje i konstruisanje šala, ali i rad na onome što zovemo ‘delivery’, odnosno sam nastup pred publikom. U Mostaru smo imali odlične učesnike radionice, a Bosna i Hercegovina je taj vikend dobila nekoliko potencijalnih stand up komičara. Ako i u ostalim gradovima pronađemo bar po jednog talentovanog komičara koji će nastaviti karijeru, naš projekat je uspješan”, rekao je Mirko Komljenović, stand up komičar i mentor radionica.

Projekat “Smijanje na tri jezika“ se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).