Četvrtak, 18.04.2024.
In

Otvorena manifestacija Ljeto u Neumu – zabava za čitavu porodicu sve do oktobra

Subota, 18.07.2020. | In

Na terasi Hotela Sunce u Neumu otvoren je Somersby Sun Bar, koji će svake večeri nuditi nastupe izvođača koji izvode pop, rock, jazz i blues standarde.

Prigodnim obraćanjima i nastupom odlične Ine Hamzić i pratećih muzičara u Somersby Sun Baru na terasi Hotela „Sunce“ u Neumu, u petak 17.07. je otvorenamanifestacija Ljeto u Neumu.

Ovaj događaj zajednički organiziraju Hotel Sunce Neum i SDC iz Sarajeva, u sklopu saradnje proizašle iz inicijative Odmori u BiH.

– Svrha događaja, koji će trajati sve do 01.10.2020., je upotpuniti ponudu već izuzetno atraktivne destinacije kakva je Neum – poručila je Nataša Musa, članica Upravnog odbora SDC-a i Predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator.

Dodala je kako je koncept manifestacije „zabava za cijelu porodicu“ i da je po tome slična događajima koje SDC sa svojim osnivačima, Fondacijom Sarajevo Navigator i U.G. ZUP Baščaršija, već godinama realizira u Sarajevu, kao što su: Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, Sarajevo Ramazan Festival, Sarajevo Summer Market, Ljeto na Žutoj Tabiji…

SDC je prethodne dvije godine u Sarajevu organizirao i Ljeto u parku – Hastahana, tromjesečni događaj koji ove godine seli na Jug i postaje Ljeto u Neumu.

Na otvorenju Ljeta u Neumu obratio se i Luka Prkačin, direktor Hotela Sunce Neum, koji je gostima poželio dobrodošlicu u jedini bh. grad na Jadranskom moru. Pozvao jesve Bosance i Hercegovce da ove godine što više svojih odmora provedu u BiH, kako bi na taj način pomogli oporavku bh. turističkog sektora, koji je teško pogođen posljedicama pandemije Covid-19. 

U sklopu Ljeta u Neumu otvoren je Somersby Sun Bar, koji će svake večeri do 01.10. nuditi nastupe izvođača sa repertoarompop, rock, jazz i blues standarda. 

Do 01.08. goste će od nedjelje do petka zabavljati duo Beća & Faja, dok će se petkom i subotom održavati svirke bendova iz čitave BiH. 

Narednog vikenda, u petak 24.07. i subotu 25.07, u SomersbySun Baru nastupit će odlični Zlatan Karić sa bendom.

Od 27.07. će na terasi Hotela Sunce biti postavljeno i Coca-Cola Ljetno Kino, koje će ponedjeljkom, utorkom i srijedom nuditi projekcije filmskih klasika za djecu i odrasle, a u saradnji sa Fitness centrom BTC iz Sarajeva bit ćeorganizirani i svakodnevni fitness programi za čitavu porodicu.

Organizatori Ljeta u Neumu planiraju i niz atraktivnih sadržaja za najmlađe, kao i da tokom septembra organiziraju nekoliko većih događaja, među kojima će biti i Festivalautohtone Hercegovine, koji će na jednom mjestu ponuditi hercegovačke proizvode, kulturu, običaje, te na taj način prezentirati bogatstvo ponude hercegovačkog kraja.