Petak, 17.05.2024.
In

Napoli Coffee House – novo mjesto za vrhunsku kafu!

Ponedjeljak, 17.08.2020. | In

Napoli Coffee House svoja vrata za posjetioce je otvorio 15.07.2020. godine, u ulici Veliki Čurčiluk 23. Prema riječima vlasnika projekta koji je osvježio ovaj dio grada sa „zapadnijom“ verzijom uživanja u kafi:

„Služimo preko 30 vrsta kafenih napitaka, spravljenih prema recepturama nekoliko domaćih i inostranih barista. Osim klasičnih i svima poznatih kombinacija kafe i mlijeka, poput macchiata, cappuccina ili flat whit-a, nudimo i potpuno nove vrste napitaka poput ledenih karamel kafa, te kafa sa okusom moche ili cimeta. Specijalizovani smo u slaganju okusa sirupa sa okusom kafe u svim njenim ekstrakcijama, da li to bila cold brewed ili filter coffee, a naročito sa bazom espressa. Osim našeg redovnog cjenovnika, svake sedmice dodajemo nove vrste napitaka sa bazom kafe. Nudimo sve vrste mlijeka (u postotku masnoće) kao i bademovo, kokosovo i sojino mlijeko za ljubitelje kafe sa biljnim mlijekom. S tim u vezi, naši gosti su oduševljeni našom ponudom Keto iced vanilla coffee, koja u svom sastavu ima – bademovo/kokosovo/sojino mlijeko, sirup bez šećera od vanilije, espresso, sve zajedno servirano sa ledom. Važno je napomenuti da naši posjetioci, mogu sastaviti svoju vrstu kafenog napitka uz savjet naših barista, kombinirajući različite vrste sirupa i sosova iz naše ponude.“

https://www.instagram.com/p/CDhM7PTh0IT/?igshid=1jxz5ilbeb86

Još jedan veliki plus na cjelokupnu priču je i jazz muzika u objektu koja stvara Woody Allen-ovski dašak u ovom kutku Sarajeva.

https://www.instagram.com/p/CCtELmpBjLl/?igshid=1b6va8qcrlhcf

Nakon šetnje Baščaršijom, obavezno svratite u Napoli i uživajte u okusu omiljene kafe.

Više fotografija pogledajte na njihovom Instagram profilu: napoli.ba