Četvrtak, 18.04.2024.
In

“Ne igraj na Engleze” u petak u Narodnom pozorištu Mostar

Utorak, 13.10.2020. | In

U petak, 16. oktobra 2020. godine, u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta mladih bit će odigrana predstava “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića.

Narodno pozorište Mostar, nakon uspješne realizacije 17. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” i šestodnevne turneje u četiri bh. grada sa predstavom “Identitluk” prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastavlja sa svojim redovnim repertoarom.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema.

Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći…

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Publika će, osim pomenute predstave, imati priliku uživati u još dvije izvedbe do kraja mjeseca oktobra. Riječ je o predstavi “Alfa Beta” E.A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića koja je na rasporedu u petak, 23. oktobra, a istu večer nastupaju u Splitu sa predstavom “Identitluk” prema motivima djela Amina Maalofa, u režiji Tanje Miletić Oručević na Festivalu hrvatske drame “Marulićevi dani”, te predstava “Huzur” Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne koja je na rasporedu u petak, 30. oktobra.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.