Petak, 17.05.2024.
In

Još jedna “Vatra” u Sarajevu

Srijeda, 12.08.2020. | In

Priča o Vatri datira još iz 2005. godine.

Urbano s modernim, utkano u ljubaznost onih koji dočekuju goste sa osmijehom, pokazatelj su ljepote, topline i ljubavi koja vas čeka prilikom posjete ovoj kultnoj sarajevskoj caffe slastičarnici.

Na današnjem prepoznatljivom izgledu maštovito dekorisanih torti i kolača radi pravi tim slastičara – umjetnika, kreativaca koji smjelo kombinuju ukuse, mirise i boje. Svijet čudesnog i nevjerovatnog ovdje postaje stvaran…

Od osvježavajućih slastica poput “Kupole šumskog voća”, “Voćnog tiramisu-a”, “Jagoda cheesecake-a” ili “Citron tart-a” – klasika francuske kuhinje koji će vam sigurno prijati u ovim toplim ljetnim danima, do najkvalitetnijih čokoladnih delicija, pravljenih po jednistvenim recepturama poput “Jaffe”, “Tortice lješnik” sa divnom čokoladnom glazurom, “Kruška tart” sa čokoladom,  ili pak sočne i mekane “Francuske pite od jabuka”… Ili možda ipak da izabere proteinski desert obogaćen prefinjenim okusom sladoleda i šlaga – “Kesten pire”? Kako god, sigurni smo da ćete ih probati sve!

U svojoj ponudi Vatra priprema i glamurozne torte za vjenčanja, vrhunskog kvaliteta i unikatnog izgleda – vaše je samo da pošaljete izgled torte i veličinu koju biste željeli, a iskusni slastičari će vaš najsretniji dan učiniti još slađim.

Rijetko koji Sarajlija nije probao popularne Vatrine slatke palačinke, ali jednako su neodoljivi i slani palačonci sa piletinom i ukusnim sosom. Od slanog programa u ponudi su još paste, salate, sendviči… Senzualnost mirisa i fantasičan spoj namirnica daje uistinu vrhunsku ponudu. Recepti koji su se godinama prenosili s generacije na generaciju, pažljivo i s povjerenjem došli su u ruke najboljih kuhara, te vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Redovno prateći svjetske trendove iz oblasti ugostiteljstva, a naročito slastičarstva, ekipa Vatre konstantno donosi nova znanja i sjajne ideje za nove recapture sa najvećih svjetskih sajmova ugostiteljstva.

Ako ste u centru grada i čeznete za gradskog vrevom, Vatra u Ferhadiji je nezaobilazno mjesto vrhunskog užitka i ugođaja za svakog slučajnog, al i namjernog prolaznika, posebno jer se nalazi u neposrednoj blizini “Vječne vatre”. Topla atmosfera plamena se brzo širi i dopire do svih.

Drugi put kad je otvorena, u oazi mira Vilsonovog šetališta, u Grbavičkoj ulici, proširila je horizont svojih usluga, te definitivno postala simbol moderne slastičarnice.

Ukoliko ste pak ljubitelj dobrog šopinga i posjetite Sarajevo City Centar, kratki predah potražite u Vatri smještenoj na prizemlju ovog centra.

Kada jednom dođete tamo gdje ste cijenjeni i gdje vas vole vidjeti, sigurno ćete se i vratiti.

Ljubitelji Vatrinih slastica moći će, već od jedanasetog septembra uživati u svojim omiljenim delicijama u Vatri u Bingo City Centru, na području Općine Novi Grad Sarajevo, čije se otvorenje s nestrpljenjem očekuje.

Jer poslije napornog radnog dana, nekada je to sve što nam treba – nešto slatko, nešto dobro, poznato i stvarno.

Ukoliko pak nemate vremena, svoje specijaltete – slane i slatke izazove, Vatra će poslati u vaš dom.  Svakog dana od 09-20h, sve što poželite sa jelovnika – možete i naručiti.