Četvrtak, 09.05.2024.

POSAO ZA OKO 2.000 LJUDI Poznati lanac počeo gradnju objekta u još jednom bh. gradu

Subota, 27.04.2024. | Biznis | Najnovije

Poznati lanac marketa Lidl je počeo gradnju objekta i u Mostaru. Ova kompanija će imati trgovine širom BiH i trebale biti u svim mjestima koja imaju više od 30 hiljada stanovnika. Planira da investira oko milijardu KM i zaposli oko dvije hiljade ljudi.

Lidl trgovina će biti završena sredinom novembra ove godine, sudeći prema tabli na gradilištu u Centru 2 u Mostaru. Ovaj globalno prisutan lanac supermarketa se ističe svojom kombinacijom povoljnih cijena i visokokvalitetnih proizvoda.

U izgradnji je nekoliko objekata, a proces zapošljavanja je u punom zamahu. Trgovina će se graditi na lokaciji gdje je nekada bio vodeće mlinsko-pekarsko poduzeće u Hercegovini i Mostaru Žitopromet, a u sklopu izgradnje novog stambeno-poslovnog kompleksa “Projekt C2” koji uključuje izgradnju dvije stambeno poslovne zgrade, piše „Bljesak.info“.

Prema najavama, Lidl će imati trgovine širom Bosne i Hercegovine i trebale biti u svim mjestima koja imaju više od 30 hiljada stanovnika, a planira investirati oko milijardu KM i zaposli oko dvijje hiljade ljudi.

Lidl je u Bosni i Hercegovini registriran još 2021. godine, a u periodu do danas njemačka kompanija je angažovala više od 100 radnika, a osnivački kapital kompanije iznosi 284,5 miliona KM, odnosno preko četvrtine milijarde maraka. Pokrenuli su gradnju velikog logističkog centra u Lepenici kod Kiseljaka i započeli izgradnju marketa u Sarajevu, Gračanici, izgradili objekt u Bijeljini te s radovima započeli u Mostaru, prenosi Bljesak.