Srijeda, 23.10.2024.

Avio-linija Mostar – Beograd tokom cijele godine

Petak, 06.09.2024. | Biznis | Najnovije

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić danas se u Gradskoj vijećnici sastao s direktorom Aerodroma Mostar Markom Đuzelom.

Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo činjenicom kako je Aerodrom Mostar potpisao novi jednogodišnji ugovor s kompanijom Air Serbia prema kojemu će srbijanska nacionalna avio-kompanija između Beograda i Mostar letjeti do oktobra 2025. godine.

Air Serbia iz Mostara obavlja letove tri puta sedmično, odnosno nedjeljom, ponedjeljkom i petkom, a let traje oko 50 minuta.

Aerodrom Mostar u 2024. godini ostvario je 100 postotno povećanje broja putnika, a aviolinija Mostar – Beograd je statistički i komercijalno najbolja linija s popunjenošću od 80 do 90 posto.

Stanovnici Mostara i Hercegovine pozitivno su reagirali na otvaranje aviolinije Mostar – Beograd, jer Air Serbia omogućava kvalitetne avioveze iz Mostara, preko Beograda do Pariza, Amsterdama, Barcelone, Stockholma, Bruxellesa, Kopenhagena i mnogih drugih gradova.

Gradonačelnik Kordić čestitao je Upravi Aerodroma Mostar na postignutim rezultatima kojima su stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj.

Zračna luka Mostar sada tokom cijele godine ima dvije aviolinije, za Beograd i Zagreb, odnosno šest redovnih letova sedmično.