Nedjelja, 28.04.2024.

Bravo: Nova investicija jednog od najbogatijih biznismena rođenog u BiH

Srijeda, 06.03.2024. | Biznis | Najnovije

RALU Logistika, vodeći hrvatski i regionalni 3PL pružatelj integrirane logističke usluge u režimu, dovršio je izgradnju novog dubokosmrznutog skladišta u Rugvici u Hrvatskoj i to prije predviđenog roka.

Time je zaključen posljednji investicijski ciklus firme vrijedan više od 15 miliona eura, a kojim kompanija povećava svoje skladišne kapacitete smrznutog režima te stvara uslove za daljnji rast poslovanja i ispunjavanje sve većih potreba tržišta za 3PL uslugom u hladnom lancu.

Riječ je o kompaniji koja je u vlasništvu Luke Rajića, jednog od najbogatijih ljudi u regiji koji je rođen u Konjicu.

Luka Rajić je osnovao RALU Logistiku 1989. godine. Firma se primarno bavila transportom, potom je 2015. ušla u logistički segment izgradnjom duboko smrznutog i hladnog skladišta u Rugvici.

RALU trenutno zapošljava više od 600 zaposlenika. Kompanija, osim skladišno-distributivne usluge, nudi uslugu transporta na području cijele Evrope, na tržištima kao što su Njemačka, Nizozemska, Belgija, Luksemburg, Švicarska, Italija, Austrija, Velika Britanija, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, BiH i Srbija.

Više o Rajiću pročitajte u posebnom tekstu.

O kakvoj se investiciji radi

Radovi na novom skladištu za duboko smrznuti i hlađeni režim započeli su u maju 2023. u poslovnoj zoni Dragošička u Rugvici. Izgradnjom novog skladišta, kapaciteti RALU Logistike rasli su za 6.500 novih paletnih mjesta, uz već postojećih 10.000 mjesta.

Kompanija je pokrenula i zapošljavanje na novih 100 radnih mjesta, a u sljedećih pet godina planira se daljnje povećanje broja zaposlenih.

– Ove godine RALU slavi 35 godina uspješnog rada tokom kojih je otvoreno pet distribucijskih centara, a proizvode naših klijenata dostavljamo na 6.500 dostavnih mjesta širom zemlje. Flota je kontinuirano rasla i danas broji 300 transportnih jedinica s mogućnošću dva režima hlađenja – izjavio je Mario Mesaroš, predsjednik Uprave RALU Logistike, javio je Poslovni.hr.

Kontinuiranim ulaganjima, koja ukupno dosežu preko 80 miliona eura, RALU Logistika potvrđuje vodeću poziciju na tržištu u regiji.