Utorak, 22.10.2024.

MADI povećava plate za 800 radnika: Radnici će imati i trinaestu platu

Petak, 04.10.2024. | Biznis | Najnovije

Najveća mesna industrija u Bosni i Hercegovini, MADI, najavila je isplatu finansijske podrške za 800 radnika, uz trinaestu platu i povećanje plata u budućnosti.

MADI, vodeća mesna industrija u Bosni i Hercegovini, najavila je da će u oktobru isplatiti finansijsku podršku od 500 KM za svih 800 radnika, kao i trinaestu platu za 2024. godinu. Pored ovih beneficija, kompanija planira povećanje plata u januaru 2025. godine, što će dodatno poboljšati finansijsku situaciju zaposlenih.

Direktor društva MADI d.o.o., Maid Jabandžić, istakao je važnost zaposlenika u ostvarivanju poslovne vizije kompanije. “Najveća snaga i podstrek za nastavak naše vizije su naši uposleni,” rekao je Jabandžić, naglašavajući da su svi radnici MADI d.o.o., Agrofarms d.o.o., Veterinarska stanica d.o.o., Mi-Power d.o.o., i Euro Meat d.o.o. uključeni u ovu isplatu.

Posljednjih godina, kompanija MADI je uložila oko 47 miliona KM u razvoj i unapređenje svojih kapaciteta, čime je postala jedan od najvećih investitora u Bosni i Hercegovini. Ove investicije su usmjerene na modernizaciju proizvodnje, unapređenje tehnologije i osposobljavanje zaposlenih.

MADI se posebno ističe u oblasti proizvodnje i prodaje piletine, s ciljem da svi proizvodi budu domaći, od zasijavanja žitarica na vlastitim poljima do uzgoja peradi i stoke na farmama. “Cilj je da svaki MADI proizvod bude potpuno domaći, koristeći najbolje sirovine i tehnologiju,” dodao je Jabandžić.

Upravljanje svim fazama proizvodnog i distributivnog procesa, uz kvalitetan nadzor, ključno je za uspjeh kompanije. “Naši uposlenici su nosioci cijelog sistema i upravo oni omogućavaju kvalitet naših proizvoda,” naglasio je za Akta.ba Jabandžić.

Izvršni direktor Edin Jabandžić također je istakao da je isplata trinaeste plate i finansijske podrške nagrada za trud i znanje koje su zaposlenici uložili u izgradnju kompanije. “Ovaj momenat je prilika da nagradimo naše uposlene, jer njihovo zadovoljstvo doprinosi povoljnom poslovnom ambijentu,” rekao je.