Četvrtak, 07.07.2022.

Teško do termina u hercegovačkim vikendicama: Kakve su cijene i šta sve nude?

Srijeda, 22.06.2022. | Biznis | Najnovije | novinarka

Vikendice s bazenom sve su popularnija odredišta za ljetovanje. Izuzetak nije ni Hercegovine, gdje se zbog velike potražnje sve veći broj ljudi okreće tom obliku turizma, koji se pokazao uspješnim i profitabilnim.

Porodica Kljako petu godinu za redom iznajmljuje kuću s bazenom u Malom polju kod Blagaja, u kojem je svakim danom sve veći broj takvih objekata, no uprkos tome do slobodnog termina se teško dolazi s obzirom na to da se mjesecima unaprijed glavni dio sezone u rekordnom roku popuni.

“Kod nas je sezona uveliko počela, imamo dosta rezervacija, vratilo se sve na onaj period prije pandemije i svake godine je sve veća potražnja za ovom vrstom smještaja”, rekla nam je Asja Kljako ispred ‘Vacation House Silence’.

Tišina, mir i potpuna privatnost razlozi su zbog kojih turisti i građani BiH sve češće radije umjesto mora biraju kuću s bazenom.

Do pandemije glavni gosti su im uglavnom bili stranci, no već dvije godine dobar dio sezone popunjavaju domaći gosti koji ne žale izdvojiti novce za dobar odmor.