Subota, 20.04.2024.

Paragon Full Stack: Pridružite se programu i postanite full stack developer za 9 mjeseci

Petak, 21.10.2022. | BiH | Biznis | Najnovije

Imate želju da se pridružite IT industriji? U prilici ste da izdvojite vrijeme i investirate u vaše naredne profesionalne korake?

Pridružite se novoj generaciji Paragon full stack programa kreiranog za apsolutne početnike u IT industriji. Paragon full stack je najinovativniji program za buduće programere, kreiran od strane seniora branše. Program vam daje mogućnost, da u svega 9 mjeseci, savladate najtraženije vještine i pridružite se najbrže rastućoj industriji na svijetu!

Iza Paragon full stack programa stoji kompanija Mistral Technologies, koja je kreirala jedinstven IT program na tržištu za apsolutne početnike u ovoj oblasti.

Šta ću dobiti kroz Paragon?

Program je baziran na učenju MERN tehnologija (MongoDB, Express.js, React.js i Node.js). Tokom devet mjeseci programa, polaznici rade na praktičnom usvajanju znanja i vještina potrebnih za izradu različitih web aplikacija koristeći HTML, CSS i JavaScript.

Paragon full stack program će vas u 9 mjeseci naučiti alate, procese i metodologije koje vodeće IT kompanije svakodnevno koriste. Pored toga, radionice, umrežavanja i rad na drugim vještinama potrebnim za tržište rada, ključne su da vam osiguraju evoluciju u karijeri, u kratkom vremenu. Sa njima ćete steći znanje i primijeniti ga u praksi, kreirati stvarna rješenja, primijeniti vlastito kritičko razmišljanje i predanim radom, postati junior full stack developer.

Pet stalnih mentora programa su programeri sa bogatim iskustvom u akademskom radu, kao i radu u vodećim IT kompanijama. Kurikulum Paragona fokusiran je na tehničke vještine koje su visoko tražene na tržištu rada.

Riječ polaznika: 85% zaposlenih u 2 ciklusa

Do sada je 85% polaznika Paragon full stack programa u završena dva ciklusa dobilo zaposlenje ili praksu u IT kompanijama u matičnim državama. Rezultati njihovih ambasadora programa su stvarni pokazatelj da kvalitetan plan i program omogućava da kandidati steknu potrebna znanja i postanu konkurentni na tržištu rada.

“Nakon završetka studija osjetio sam potrebu za dodatnim praktičnim znanjem i vještinama koje se koriste u real-life projektima u IT sektoru. Poslije nekih 7 mjeseci Paragon puta, dobio sam posao i mogu reći da je ovaj program direktno utjecao na to. Mentori Paragona su ljudi o kojima danas imam samo riječi hvale, ali i također kolege koje sam upoznao tokom Paragona koji su mi sjajni prijatelji, a sada već i programeri u različitim IT firmama s kojima sam ostao u kontaktu i danas”, rekao je Edin Hasagić, polaznik Paragona, a današnji uposlenik kompanije Boiken Solutions.

Kako mogu da se prijavim?

Prijave za novi ciklus Paragon full stack programa otvorene su do 26. oktobra 2022. godine. Sedmica Konekt faze, u kojoj će učesnici imati priliku da upoznaju mentore i dobiju pristup materijalima kako bi stekli uvid u osnovne termine u programiranju počinje 31. oktobra.

Nakon Konekt faze – slijedi Arena, besplatni trosedmični selekcijski proces u kojem će učesnici odlučiti da li je programiranje za njih. Za ovu fazu programa, nije potrebno predznanje o programiranju. U Areni mentori sa učesnicima prolaze osnove programiranja sa JavaScript programskim jezikom. Oni kandidati koji kroz Arenu pokažu najveći kapacitet ostvaruju mogućnost ulaska u Paragon full stack program koji počinje 12. decembra 2022.

Kako bi svi polaznici imali jednake uslove i mogućnost pristupanja programu, organizatori su obezbijedili stipendije za najbolje polaznike Arene, besplatnog selekcijskog procesa.

Ono što Paragon obećava, najboljima u programu, jesu 3 intervjua u našim partnerskim kompanijama (onima koji imaju iznad 85% bodova) i jedan intervju (onima koji ostvare od 65% – 85% bodova).

Ostalo je još sedam dana do zatvaranja registracija. Prijave su otvorene do 26. oktobra 2022. godine, a apliciranje se vrši isključivo putem ovog linka: https://paragon.ba/zapocni-svoju-karijeru/.

Aktivnosti programa možete pratiti i kroz društvene mreže LinkedInFacebook Instagram. Na www.paragon.ba saznajte više informacija o programu ili se sa upitima javite direktno Paragon timu na [email protected].

Očekuju vas u Areni!

KLIX/PRESS