Četvrtak, 28.03.2024.

Pozvan na sud: Da li će Elon Musk, ipak, morati da preuzme Twitter?

Srijeda, 21.09.2022. | Biznis | Tehnologija

U sudskom dokumentu navodi se da se Twitter sprema pozvati Ilona Maska (Elon Musk) da svjedoči 26. i 27. septembra ove godine oko ugovora vrijednog 44 milijarde dolara.

Također, govorit će se i o preuzimanju ove komapnije. 

Inače, vijesti o njegovoj izjavi dolaze nakon što je suosnivač Twittera i bivši izvršni direktor Džek Dorsi, u utorak odgovarao na pitanja advokata kompanije i Maskovog pravnog tima, javlja CNN.

Ranije ovog meseca, sudija je presudio da bi milijarder mogao da dopuni tvrdnje slučaja na osnovu otkrića uzbunjivača Zatkova koji je bivši šef bezbjednosti ove kompanije, a koji optužuje kompaniju za ozbiljne bezbjednosne propuste koji dovode njene klijente u opasnost.

Twitter je naveo da Zatkove tvrdnje pokreću “lažni narativ” kompanije i da su Maskove tvrdnje “zaista netačne, pravno nedovoljne i komercijalno irelevantne”.Volume 0% 

Zahtjev odbijen

Sudija je odbio zahtev Ilona Maska da se odloži suđenje protiv Twittera nakon otkrića uzbunjivača.

Maskovi advokati proširuju svoj slučaj protiv Twittera.

Podsećamo, Mask je pokušao da raskine sporazum o kupovini, navodeći da ga je Twitter obmanuo u vezi veličine korisničke baze, kao i broja botova i spam naloga. 

Odbačene optužbe

Twitter je takve optužbe odbacio i tužio Maska sudu u Delaveru.

Mask je nakon toga pokrenuo kontratužbu. 

Dvije strane će početi petodnevno suđenje 17. oktobra, a sudija će tada donijeti odluku da li Mask mora da kupi kompaniju ili ne.

DNEVNIAVAZ/PRESS