Petak, 29.03.2024.

Webhelp u Sarajevu otvara prvu lokaciju u Bosni i Hercegovini

Petak, 14.10.2022. | Biznis | Najnovije

Webhelp, globalni lider u outsourcing industriji, planira otvoriti novu lokaciju u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, krajem oktobra 2022. godine u sklopu svoje strategije za područje DACH-a (Njemačka, Austrija, Švajcarska).

Balkanske zemlje igraju centralnu ulogu u konceptima stručnjaka za eksternalizaciju poslovnih procesa koji se tiču premještanja poslova u obližnje zemlje. Zbog sve veće potražnje za uslugama, Webhelp je posljednjih godina već izgradio svoju poziciju na Balkanu sa šest lokacija na Kosovu. Osim u Sarajevu, za ovu godinu planirane su još tri podružnice, između ostalog u Sjevernoj Makedoniji i na Kosovu.

“Do sada smo zastupljeni sa 1.700 igrača koji mijenjaju pravila igre na Balkanu i Webhelp želi da dodatno konsoliduje i proširi svoje prisustvo”, naglašava Oliver Derler, generalni direktor Webhelp Balkan. “To znači da dugoročno ulažemo u ljude i lokacije u Bosni i Hercegovini s ciljem da ovu poslovnu lokaciju razvijemo u jednu od naših najjačih na Balkanu.”

Oliver Derler, generalni direktor Webhelp Balkan
Oliver Derler, generalni direktor Webhelp Balkan

Webhelp planira useljenje u 2.000 kvadratnih metara u novootvorenom Core Business Centru u Sarajevu, te saradnju sa najvećim evropskim distributerom elektronike i međunarodnim proizvođačem tehnologije za obradu slika. Useljenje u Core Business Center u ulici Bulevar Meše Selimovića planirano je za kraj oktobra 2022. godine. Početkom septembra počela je obuka i prijem prvih savjetnika za korisnike.

“Radi njemački, živi u Bosni i Hercegovini”

Zaposlenici Webhelp-a u Sarajevu trebaju imati priliku raditi u najsavremenije opremljenim uredskim prostorima. Stoga, prilikom dizajniranja lokacije, Webhelp pridaje veliku važnost evropskim standardima rada. Centralni položaj buduće lokacije osigurava odličnu dostupnost javnim i privatnim prijevozom.

“Razvijamo se u poslodavca koji će biti prvi izbor ljudi u Bosni i Hercegovini”, dodaje Aljo Pezerović, menadžer za BiH. Kao preduzeće koje posluje po principu “people first”, Webhelp uvijek stavlja ljude na prvo mjesto i nudi svojim zaposlenicima u Bosni i Hercegovini mogućnosti obrazovanja i stručnog usavršavanja u industriji kojoj je zagarantovana svijetla budućnost.”

Aljo Pezerović, menadžer za BiH
Aljo Pezerović, menadžer za BiH

Osim toga, prisustvo Webhelp-a u balkanskim zemljama otvara mogućnosti za razvoj i samom pružaocu usluga, dok stanovništvo impresionira svojom motiviranošću za rad i kulturološkom blizinom zapadnom tržištu. Višejezičnost, posebno dostupnost njemačkog jezika, čini Sarajevo nezamjenjivim i izuzetno privlačnim za mogućnost eksternalizacije poslovnih procesa. Svi ovi faktori su od suštinskog značaja za izgradnju autentičnih odnosa sa klijentima, kako to Webhelp uostalom godinama uspješno ostvaruje kroz postojeće poslovne projekte.

O Webhelp-u

Webhelp razvija, realizira i optimizira nezaboravna međuljudska korisnička iskustva za današnji digitalni svijet – i na taj način kreira izvanredna putovanja korisnika. Od prodaje preko pružanja usluga i moderiranja sadržaja do upravljanja kreditima – mi smo vaš sveobuhvatni partner za sva putovanja B2C i B2B klijenata.

Više od 110.000 strastvenih zaposlenika u više od 55 zemalja posvećeno je najuzbudljivijim brendovima svijeta. Od novembra 2019. godine, Webhelp je u vlasništvu svog menadžmenta i Groupe Bruxelles Lambert (Euronext: GBLB), vodeće globalne investicione holding kompanije.

KLIX/PRESS