Subota, 20.04.2024.

Mladi vlasnici startupa u Sarajevu pozvani da prisustvuju kafi sa ministrom Delićem

Srijeda, 11.05.2022. | Biznis | Najnovije

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić u saradnji s Fondacijom Mozaik 18. maja u Startup studiju u Sarajevu organizuje susret s mladim poduzetnicima, vlasnicima startup kompanija, kao i onima koji to namjeravaju postati.

“Naš prvi ciklus susreta s privrednicima koje smo organizovali tokom aprila naišao je na veliko odobravanje i interesovanje privrednika, ali i prijedloge da se susreti organizuju i za mlade privrednike. S obzirom na to da u Ministarstvu privrede imamo program poticaja mladima u osnivanju startup kompanija, odlučili smo da druženje organizujemo za njih, ali i za vlasnike i vlasnice startupa, osnovane uz podršku Fondacije Mozaik”, naveo je ministar Delić.

Ukazao je da se poziv odnosi i na mlade koji žele pokrenuti vlastiti biznis te da je ovo prilika da se upoznaju i s radom Fondacije Mozaik i Startup studija s kojima Ministarstvo planira saradnju.

“Želimo zaokružiti jedan kompletan ekosistem u kojem će se startup kompanije osnivati i razvijati. Želimo mladima ponuditi ne samo sredstava za osnivanje, nego i mentorsku podršku i priliku da mladi ljudi ovdje u svojoj zemlji i svom gradu pokrenu dobre priče”, poručio je.

Prema Delićevim riječima, ovo je i poziv mladima da iskoriste priliku i upoznaju se s programima poticaja u okviru Ministarstva privrede, ali i sa mogućnostima za razvoj biznisa koje omogućava Startup studio Sarajevo.

“Svakako je ovo i prilika da saznamo s kojim izazovima se susreću mladi poduzetnici kako bismo iznalazili modele odgovarajuće podrške i samim tim omogućili stabilnost te lakše poslovanje mladim poduzetnicima”, naglasio je.

Mladi poduzetnici koji žele prisustvovati susretu mogu se prijaviti putem linka “Na kafi sa ministrom”.