Četvrtak, 25.04.2024.

Granov: Uplatili smo milion i 200.000 za hotel “Igman”, ostatak kada druga strana ispuni svoje uvjet

Srijeda, 11.05.2022. | Biznis | Najnovije

Početkom februara u Sarajevu je potpisan ugovor o prodaji hotela “Igman” između prodavca – direktora KJP “ZOI ’84” d.o.o. Sarajevo Jasmina Mehića, predstavnika kupca – direktora firme The Place d.o.o. Emira Granova, te direktora Kantonalne agencije za privatizaciju KS Adnana Jašarevića.

Kako nam je rekao Granov, uplaćen je i prvi dio sredstava, a drugi dio će biti uplaćen kada druga strana ispuni svoje uvjete koji su u ugovoru, a to je da se izvrši harmonizacija parcela koje nisu usklađene između katastra i grunta, a koje su unutar ugovorene cijene kao i dostava brisovne dozvole za jednu od parcela koja je bila opterećena hipotekom – kazao je Granov.

– U prvoj tranši isplaćeno 1.200.000 KM dok će ostatak kupoprodajne cijene u iznosu 3.905.000 KM biti isplaćen nakon ispunjenja ranije navedenih uvjeta. Očekujemo da bi sve trebalo biti završeno u roku od šest mjeseci, a mi smo već krenuli i radimo. Angažirali smo firmu koja radi idejno rješenje, to je neki prvi korak da bismo krenuli u proceduru dobijanja dozvola. Analiziramo postojeću situaciju i pripremne radnje su već u toku – kazao je Granov za portal “Avaza”.

Kako je istakao, projekcije su bile da već u ovoj godini počnu sa pripremnim radnjama.

– Nadamo se se da ćemo se držati rokova, ali zbog kompletne situacije na na tržištu i poremećaji koj su se desili, velikih inflacija, zahtijeva detaljnije, dubinske analize, jer imamo povećanja cijena materijala 50-60 posto naročito na uvjete i ambijent u kojem se krećemo i u kojima živimo. U svakom slučaju, ispunit ćemo uslove iz ugovora i investirati u naredne tri godine minimalno u iznosima u kojim smo se obavezali – kazao je Granov.