Subota, 20.04.2024.

Ove zanimljive detalje o Liz Truss saznali smo na osnovu njenog profila na Instagramu

Srijeda, 07.09.2022. | Biznis | Magazin | Showbiz

Preuzimanjem pozicije premijerke Velike Britanije, Liz Truss postala je tek treća žena u historiji koja obnaša ovu funkciju, te je samim tim privukla veliku pažnju javnosti. Njene društvene mreže otkrile su nam nekoliko zanimljivih detalja o ovoj ženi.

Truss je veliki ljubitelj Instagrama, gdje svakodnevno dijeli sadržaje iz svoje svakodnevnice. Navodno je toliko “opsjednuta” ovom aplikacijom da su se njeni suradici iz Odjela za međunarodnu trgovinu jednom našalili kako rade za “Odjel za Instagramming Truss”.

Izdvojili smo par stvari sa premijerkinog profila koje bi mogle biti zanimljive.

Fan je pjevačice Taylor Swift

Na svojoj funkciji, Truss je upoznala mnoga slavna lica, što će se nastaviti i dalje. Neka s kojima se već imala priliku družiti je Taylor Swift, koja je jedna od najpopularnijih muzičkih zvijezda.

Selfie sa Swift nastao je 2019. na after partyju BAFTA-e u londonskom Grosvenor Houseu, a tadašnja ministrica počela je pratiti pjevačicu i na Twitteru.

Swift je tada bila na BAFTA-i podržavajući svog dečka Joea Alwyna, čiji je film “The Favorite” osvojio nekoliko nagrada te godine.

Doručak joj je omiljeni dio dana

Prije nego što je njezinim Instagramom počela dominirati njezina vodeća kampanja, Truss je veliku pažnju posvećivala fotografisanju svoga doručka.

Te se fotografije i dalje mogu pronaći na njenom profilu te nije teško zaključiti da je ovo omiljeni dio dana nove premijerke.

Voli mačke

Dok je još bila ministrica, Truss je svakodnevno dijelila fotografije sa mačkama iz Whitehalla, po čemu se može zaključiti da ovi krzneni prijatelji imaju posebno mjesto u njenom srcu.

Fotografijom sa mačkom Larryjem potakla je brojne komentare svojih pratitelja.

Ne može odoljeti kolegama iz Torijevske stranke

Otkako se pridružila platformi, gospođa Truss rijetko je propuštala priliku za selfie sa svojim kolegama iz Torijevske stranke.

Godine 2018. objavila je sliku nje i njezinog novog kancelara, Kwasija Kwartenga, na festivalu knjige Hay, nakon što su zajedno napisali Britannia Unchained o nasljeđu UK-a nakon Brexita.

Godinu dana kasnije, nastale je i fotografija sa Therese Coffey u Downing Streetu, koja je imenovana zamjenicom premijera i ministricom zdravstva.

Posljednjih godina također se redovno fotografisala i s članovima kabineta svog prethodnika, uključujući bivšeg ministra zdravstva Matta Hancocka, bivšeg novog tajnika Michaela Govea i bivšeg zamjenika premijera Dominica Raaba.

Ljubiteljica pop kulture

Truss je na svojim društvenim mrežama, s vremena na vrijeme, voli podsjetiti da je u trendu te da je ljubiteljica pop kulture.

Godine 2018., usred histerije oko BBC-jeve drame “Bodyguard”, slikala se ispred Ureda unutarnjih poslova, našalivši se da joj treba glavni glumac Richard Madden da je zaštiti.

Iste godine prilikom posjete lokalnom zoološkom vrtu, našalila se da tamošnjom grupom lemura dominiraju ženke, s naklonom na pjesmu Beyonce “Who Run the World (Girls)”.

Također, na putovanju u Manchester fotografisala se sa drag queenom nalik Geri Halliwell na poznatoj gradskoj ulici Canal.

Voli kuhati

Nova premijerka prati nekoliko gurmanskih računa, uključujući “Instafamous” te poznate kuhare Yotama Ottolenghija i Nigela Slatera.

Kako pokazuje njen Instagram, jedna od njenih omiljenih kulinarskih zanimacija je pravljenje rođendanskih torti, koje najčešće sprema za svoje dvije kćerke, a tu su i razna domaća peciva te hljeb.

Spremala se za ulogu premijerke

Nakon što je ​​Boris Johnson najavio da se povlači sa pozicije premijera, prva osoba za koju se pretpostavljalo da će ga zamijeniti je upravo Liz Truss.

Prošlog Božića, dok je koronavirus još uvijek vladao ovom teritorijom, postavila je fotografiju pozirajući za svojim stolom uz natpis “Sretan Božić svima”.

Prizor je mnoge podsjetio na onaj koji kraljica objavi svakog Božića, a pratitelji na društvenim mrežama odmah su komentarima preplavili objavu kako ovo znači da je Truss “premijerka na čekanju”.

KLIX/PRESS