Četvrtak, 07.07.2022.

Gužva u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja: Sarajlije hrle na OREA Art market, donirano više od 20.000 KM

Nedjelja, 05.06.2022. | Biznis | In | Najnovije | Autor

Četvrto izdanje OREA Art Marketa otvoreno je danas u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH.

Ovaj jedinstveni prodajni sajam rukotvorina sa bh. etiketom, namijenjen je svim generacijama i tradicionalno okuplja bh. kreativce i nudi spoj ugodnog ambijenta sa ponudom ručno rađenih proizvoda, gastro slastica i odlične zabave.

OREA Art Market ove godine okupio je 57 učesnika koji su predstavili svoje rukotvorine i zanimljive i unikatne proizvode.

Suosnivačica i brend ambasadorica Amra Džeko u pozdravnom obraćanju istakla je da je pripremljen bogat sadržaj za sve generacije.

Ona je istakla da je ova platforma prepoznata kao mjesto za promociju i prodaju unikatnih bh. proizvoda te umrežavanje malih biznisa koji svojim poduzetničkim idejama doprinose jačanju kreativne industrije u BiH. Džeko je posebno istakla humanitarnu dimenziju OREA Art Marketa.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić istaknuo je da je zahvalan što je Općina Centar domaćin ovog događaja.

– Općina Centar je zahvaljujući Orea Art marketu danas srce BiH i regije. Ovo je jedna optimalna kombinacija humnanitarnog rada a istovremeno i privrednog djelovanja – kazao je Mandić.

Kako bi ugođaj za cijelu porodicu bio potpun, u ambijentu Botaničke bašte Muzeja, pripremljen je i gastro kutak sa ponudom ukusnih delicija. Dječiji kutak ispunjen je kvalitetnim sadržajima kao što su animacije, crtanje na platnu, kreativne radionice, časovi pravljenja sapuna, razne društvene igre kao i zabava za mališane.

OREA Art market ima humanitarni karakter jer će se sav novac od prodaje ulaznica i ove godine donirati Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka” za potrebe Roditeljske kuće. Izlagači će od prodaje proizvoda donirati pet posto, a i posjetioci će i na licu mjesta moći kupiti proizvode ovog udruženja.

Do sada je kroz humanitarnu akciju OREA Art marketa prikupljeno više od 20.000 KM.