Nedjelja, 27.10.2024.

Foča: U tekstilnom preduzeću biće otvoreno još 30 radnih mjesta

Petak, 29.01.2021. | Biznis

Opština Foča i humanitarna organizacija „Caritas“ iz Švajcarske finansijski će pomoći otvaranje novih 30 radnih mjesta u tekstilnom preduzeću „Mraz“ sa Pala, u čijem je pogonu u fočanskom naselju Velečevo trenutno zaposleno 60 radnika.

Na današnjem sastanku predstavnika „Caritasa“ i „Mraza“ sa rukovodstvom opštine postignut je dogovor da se zajedničkim snagama poveća kapacitet ovog preduzeća koje je u Foči počelo sa radom prije četiri mjeseca.

Načelnik opštine Milan Vukadinović izrazio je zadovoljstvo što je postignut dogovor o saradnji, koja će omogućiti posao za 30 Fočaka.

„Sa švajcarskim „Caritasom“ imamo pozitivna iskustva iz prethodnog perioda i uvjereni smo da ćemo imati dosta dobrih efekata kako za zapošljavanje, tako i za mnoge druge projekte. Firma „Mraz“ je izrazila interesovanje da proširi pogon u Foči i mi ćemo finansijski pomoći da obezbijedimo prevoz  radnicima i obuku za 30 novih radnika“, rekao je Vukadinović, prenosi Radio Foča.

Predstavnik švajcarskog „Caritasa“ Zlatan Savić potvrdio je da će ova organizacija u saradnji sa opštinom pomoći preduzeću “Mraz” da broj radnika u fočanskom pogonu sa 60 poveća na 90.

 „Kao i opština, učestvovaćemo u sufinansiranju obuke, a možda i dijela opreme u firmi“, rekao je Savić.

Direktor i suvlasnik firme „Mraz“ Mladen Kovačević očekuje da bi obuka novih radnika mogla početi za 15 dana.  

„Načelno smo se dogovorili, a za sedam dana imaćemo ugovor kojim će se precizirati naše obaveze“, rekao je Kovačević.