Četvrtak, 16.05.2024.

U Ljubuški stigla dva jaka investitora

Subota, 15.05.2021. | Biznis | Najnovije

Jačanje demografskih mjera i privlačenje investitora dvije su stavke koje će u predstojećem razdoblju biti prioritet lokalnim vlastima u Ljubuškom, najavio je gradonačelnik ovog grada Vedran Markotić.

On je u intervjuu za Večernji list govorio o tome šta je do sada napravljeno u toku njegovog mandata. Između ostalog govorio je i o investitorima koji su stigli u Ljubuški.

Naime, već u prva tri mjeseca svog mandata on je potpisao ugovore s dvije kompanije koje planiraju svoje poslovanje razvijati u Ljubuškom. Jedna od njih je Braća Pivac.

– Kupnjom 21.908 četvornih metara zemljišta na kojem su počele pripremne radnje za gradnju kompleksa, koji će u samom početku zapošljavati od 50 do 70 radnika, Braća Pivac otvorila su novo poglavlje u gospodarskom razvoju Ljubuškog. Svi koji prolazimo prema Čitluku svjedoci smo kako radovi vidno napreduju te očekujemo kako ćemo za manje od godinu dana imati završen kompleks koji će sadržavati sve aspekte proizvodnog procesa – od pogona rasijecanja, preko prerade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušnice pa sve do transporta i maloprodaje. Velik je to projekt koji nam dolazi u pravo vrijeme i za koji vjerujem da će pridonijeti o(p)stanku mladih obitelji u Ljubuškom te stoga još jednom zahvaljujem Braći Pivac što su upravo naš grad izabrali za širenje svog poslovanja – kazao je Markotić.

Drugi investitor njemačka je tvrtka Simtech. Ova njemačka firma kupila je zemljište u privrednoj zoni Zvirići, nadomak granice s RH, gdje planira graditi pogon u kojem će proizvoditi elektroniku, odnosno elektroničke uređaje i dijelove.

– Najprije je kupila 4000 m2, a zatim još dvije parcele, tako da sada imaju ukupno 10.000 četvornih metara. Trenutačno su u fazi izrade projektne dokumentacije i traženja partnera u BiH. Odluka o potpori investitorima koji kupuju neizgrađeno zemljište i o povratu novca ako zaposle domaće stanovništvo očito je bila pun pogodak. Očekujemo kako će, zahvaljujući toj odluci, ali i ostalim mjerama koje planiramo naše poslovne zone u sljedećih nekoliko godina zaživjeti u punom kapacitetu – kazao je Markotić.