Petak, 19.04.2024.

U velikim su problemima: Kroz aerodrom u Mostaru u 2021. prošlo svega 516 putnika

Subota, 11.09.2021. | Biznis | Najnovije

U prvih osam mjeseci ove godine kroz zračnu luku u Mostaru prošlo je svega 516 putnika, zbog čega je taj aerodrom u problemima, a velike nade polaže u sljedeću godinu kada očekuje povratak redovitih linija niskotarifne kompanije Eurowingsa s Njemačkom, prenosi Hina.

Kako su izvijestili iz aerodroma u Mostaru, tokom ove godine ostvareno je tek 60 letova, a ponajviše je bila riječ o malim zrakoplovima i charter letovima. Na taj je način kroz luku prošlo tek 516 putnika.

Od prošle godine su otkazani letovi Eurowingsa za Dusseldorf i Sttutgart, a ranije i redovma linija koja je hercegovačko središte letovima Croatia Airlinesa povezivala sa Zagrebom.

Iako su u mostarskoj Zračnoj luci kazali da će se ovoga ljeta obnoviti linije s Njemačkom, to se nije dogodilo, što su objasnili malim zanimanjem građana.

“Glavni razlog otkazivanja Eurowingsa je loša popunjenost, koju je vjerojatno izazvala visoka cijena povratnih karata”, naveli su u Zračnoj luci Mostar.

Nadaju se da će Eurowings nastaviti svoje operacije u sljedećoj godini, a započeli su i pregovore s drugim niskotarifnim kompanijama.

Većinski vlasnik te zračne luke, s 90 posto udjela, grad je Mostar, a 10 posto vlasništva ima zračna luka u Zagrebu.