Četvrtak, 25.04.2024.

Tuzla dobija još jedan stambeno-poslovni kompleks

Nedjelja, 05.09.2021. | Biznis | Najnovije

Arhitektonski ambijent Tuzle bit će obogaćen još jednom modernom građevinom, a riječ je o stambeno-poslovnom kompleksu “Skyline Plaza” koji će biti smješten u zapadnom dijelu grada.

Građevinske kompanije nastavljaju s kreiranjem modernih arhitektonskih projekata u Tuzli, a nakon najave izgradnje rezidencijalnog naselja i stambeno-poslovnog kompleksa Park Lake, firma Deling invest javnosti je predstavila još jednu investiciju.

Naime, u zapadnom dijelu Tuzle, tačnije preko puta Bingo City Centra na proljeće iduće godine planiran je početak izgradnje stambenog-poslovnog kompleksa “Skyline Plaza”.

Građevina koju karaktetiše savremeni arhitektonski izričaj, a kako je navedeno iz Deling investa, sastojat će se od dvije lamele, spratnosti od osam i 14 spratova i u njima će biti smješteno okvirno 200 stambenih jedinica.

Prema projektu, na prizemnoj etaži planirani su i poslovni prostori, a za navedene objekte postoji regulacioni plan.

Inače, ovo je još jedna u niz građevina čija je izgradnja najavljena na prostoru Tuzle.

Konkretno, navedena tuzlanska kompanija ranije je u gradu soli najavila izgradnju savremenog stambenog kompleksa Park Lake koji je već završen, a njegova specifičnost se ogleda u tome da je smješten u Centralnom gradskom parku.

Također, prema planu, za jesen ove godine je najavljen i početak izgradnje rezidencijalnog naselja koje je predviđeno na predjelu Bukovčić iznad kompleksa panonskih jezera.

U proteklih deset godina u Tuzli je izgrađeno više od 50 stambeno-poslovnih objekata, a kako je najavljeno iz Gradske uprave, pored kreiranja privrednih zona, u narednom periodu planirana je izgradnja nekoliko motela i hotela koji će pratiti razvoj turizma u ovom gradu.