Petak, 25.10.2024.

Beograd pomaže ugostiteljima: Duplo manja cijena zakupa

Nedjelja, 20.12.2020. | Biznis | Najnovije | Region | Vijesti

Odlukom Skupštine grada, Grad Beograd umanjio je zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku, odnosno kinematografsku djelatnost u poslovnom prostoru na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kojem Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić je obrazlažući ovu odluku na današnjoj sjednici precizirao da će se grad odreći dijela zarade u iznosu od oko 350 hiljada eura.

“Umanjenje od pedeset posto zakupa odnosi se na period decembar 2020. – januar 2021. Slično je bilo i tokom proljeća kada smo omogućili da se sa pedeset posto zakup plati do kraja ove godine ili na 12 rata tokom čitave sljedeće godine”, istakao je Vesić.

Ovo nije pomoć koja u potpunosti rješava probleme zakupaca, ali svakako jeste značajna, ocijenio je Vesić. On je podsjetio da je Vlada Srbije obezbijedila minimalce za sve u ugostiteljskoj djelatnosti.

“Vlada Srbije do sada je dala 5,8 milijardi eura za pomoć privredi, što nipošto nije mali novac”, kazao je Vesić.

Zamjenik gradonačelnika još jednom je istakao da se Beograd zalaže da se produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

“Ekonomija ne smije da bude suviše oštećena, jer onda neće biti para ni za zaštitu javnog zdravlja, što je svakako najveći interes zbog čega treba naći mjeru”, istakao je Vesić.

(B92)