Četvrtak, 24.10.2024.

Obnova tramvajske pruge u Sarajevu: U saobraćaj puštene dvije trake, nema gužvi

Ponedjeljak, 05.10.2020. | Biznis

Na trasi rekonstrukcije tramvajske “S” krivine u centru Sarajeva jutros su u promet puštene dvije saobraćajne trake za motorna vozila. Zbog toga nije bilo saobraćajnih gužvi, kao što je to bio slučaj u petak, 2. oktobra, kada su radovi počeli, piše Klix.ba.

Nadležni su ranije najavili da će danas biti moguće saobraćanje vozila u pravcu Baščaršije u dvije trake, što nije bio slučaj u prethodna tri dana. Saobraćaj na raskrsnici kod Tehničke škole reguliše policija.

U saobraćaj puštene dvije trake kod tramvajske

Tramvaji i dalje saobraćaju od Ilidže do Željezničke stanice, a od Zemaljskog muzeja do Baščaršije osiguran je prijevoz autobusom.

U saobraćaj puštene dvije trake kod tramvajske U saobraćaj puštene dvije trake kod tramvajske “S” krivine (Foto: I. Š./Klix.ba)

Javni prijevoz na ovaj način će funkcionisati do početka novembra. Karte kupljene za tramvajski prijevoz važe prilikom presjedanja u autobus.

U saobraćaj puštene dvije trake kod tramvajske

Radovi na rekonstrukciji pruge u dužini od 369 metara trajat će 40 dana.

U saobraćaj puštene dvije trake kod tramvajske

Djelomične ili potpune obustave saobraćaja motornih vozila od tramvajske “S” krivine do Sarajevo City Centra glavnom gradskom cestom neće trajati svih 40 dana, saopćili su iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

U saobraćaj puštene dvije trake kod tramvajske

Vrijednost radova koje izvodi konzorcij kompanija OK BAU iz Gradačca i Željo d.o.o. je 584.000 KM.

Početak radova u petak, 2. oktobra je izazvao saobraćajni kolaps u Sarajevu. Mnogi građani su bili ogorčeni trenutkom i načinom izvođenja radova.