Petak, 26.04.2024.

Konačna odluka o lokaciji aerodromske piste u Trebinju do petka

Srijeda, 02.09.2020. | Biznis

Aerodrom u Trebinju Srbija će izgraditi do kraja naredne godine, kada bi kako je najavljeno trebalo da polete prvi avioni sa ovog aerodroma do Beograda i obrnuto.

O ovome su u Beogradu razgovarali ministri saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i ministarka građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Na prvom sastanku radne grupe dogovorena je dinamika rada, a već do petka biće određena lokacije piste prvog aerodroma u Hercegovini. Operativno radiće mali timovi, a ministri će o izgradnji razgovarati jednom mjesečno.

Bile su potencijalne tri lokacije, a sada smo dogovorili jednu, ta lokacija je na području grada Trebinja, mjesto Mionići – kazao je za RTRS gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

– Ono što je poseban specifikum da ćemo u decembru naredne godine za 40 minuta maksimalno ići od Beograda do Trebinja i obrnuto , ali nije to samo veza Beograda i Trebinja, to je veza Trebinja i sa ostalim dijelom regina i cijelim svijetom jer će na taj aerodrom moći da slijeću i drugi avioni koji voze po raznim dijelovima Evrope i svijeta – istakla je Zorana Mihajlović ministarka građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije.