Nedjelja, 27.10.2024.

Hadžiomerović: Roditelje i prijatelje vam stavljaju na smeće od respiratora pod motom “I Yugo je auto”

Nedjelja, 09.05.2021. | Na mreži | Najnovije

Intervju koji je Bakir Izetbegović iz vreće zlata dao za MTV Igman izazvao je brojne reakcije i gnušanje bh. javnosti. 

Društvene mreže pune su komentara javnih ličnosti, ali i običnih bh. građana, koji se čudom ne mogu načuditi najblaže rečeno nebuloznim izjavama Izetbegovića.

On je, između ostalog, komentirao “malina respiratore”, rekavši da “taj respirator očito nije neka klasa, ali Jugo 45 i Stojadin je auto koje vas može spasiti, ne daj Bože da morate pobjeći iz neke situacije, a ne možete pješke”.

– I koliko on vrijedi u takvoj situaciji kad može vas i vašu porodicu spasiti – upitao je Izetbegović.

On je također rekao i da je očigledno da su urađene “neke greške, neka preplaćivanja, u odnosu na neki respirator koji nije čemu, ali radi svoj posao”.

Nastavio je dalje u istom tonu pa je iznio i niz pohvala na račun kompromitiranog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice, kojem se sudi u Sudu BiH zbog zloupotrebe položaja.

Izetbegović je kazao da je “država BiH sigurnija s Osmanom Mehmedagićem na poziciji generalnog direktora OSA-e”, ali se ovaj put na neki način i ogradio od validnosti njegove fakultetske diplome.

– Kada bi se temeljito ispitale diplome, hiljadama ljudi došle bi u pitanje. To su ti privatni fakulteti. Mehemedagić ima neku diplomu, ali on je svoja znanja prije svega stekao u životu – rekao je Izetbegović.

Kako je naveo, direktor OSA-e BiH ima diplomu kakvu ima još 10 hiljada osoba.

– Ako nije validna, treba da ode, ali izgleda da je validna – kazao je Izetbegović.

Podsmijeh, šprdnju i iščuđavanje izazvalo je i Bakirovo poređenje Osmice sa glumcem Brusom Vilisom (Bruce Willis).

Naime, Izetbegović je ispričao i da se Osmicganjao s “nekom dječurlijom” u Predsjedništvu BiH kada je tokom protesta zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, da je lično gasio store i zavjese u zgradi Predsjedništva BiH te vukao djecu za uši, a što je Izetbegovića posebno ganulo i zbog čega je Mehmedagića, između ostalog, postavio na mjesto direktora OSA-e.

– Ko Brus Vilis se nosao tamo s njima. Sam je ostao da se bori s njima. Ostat će direktor i neće ga smijeniti dok sam ja tu – naveo je Izetbegović.