Ponedjeljak, 28.10.2024.

Ne lomite srce ženi koja voli – Više nikada neće voljeti isto: Kako reći ženi da je muškarac vara

Subota, 24.04.2021. | Lifestyle | Najnovije

Šta znači biti dobar i odan prijatelj? Prijateljska odanost ne mora uvijek značiti da trebate biti iskreni do kraja. Neke stvari je, iz dobre namjere, bolje prećutati.

Većina žena kaže da žele znati da li ih muškarac vara, ali ako ste u takvoj poziciji budite obazrivi. Način na koji to saopštite bi mogao uticati na vaše prijateljstvo. Svako prijateljstvo je različito, kao i svaki brak i svaka izdaja. Zato ne postoji univerzalni odgovor. 

Napokon, možda niste bliski samo s prijateljicom, već je i njen suprug vaš prijatelj. Možda je vaš prijatelj već imao bolno iskustvo u prethodnim vezama. Možda je trudna ili imaju malu djecu.. Mogli bismo nagađati do beskonačnosti ali evo o čemu treba razmišljati ako se nalazite u ovoj situaciji: 

1. Ne saopštavajte takve stvari da bi vama bilo lakše. Ne radi se o tome da olakšate svoj teret, čak i ako zbog toga ne možete spavati noću. Olakšavanje svog tereta i prebacivanje tereta na prijatelja nije prijateljstvo. Pa čak i ako joj odlučite reći, ne trebate reći kako to utiče na vas, šta biste učinili ili koliko ste ljuti na njega. Bez obzira koliko bolno i neugodno bilo, vi s tim nemate nikakve veze. To je njen problem i njena noćna mora.

2. Obično žene predosjete preljubu, samo im treba jasan znak. Većina žena sumnjala je da muževi varaju mnogo prije nego što su to saznale. Ako vaša prijateljica slijepo vjeruje svom muškarcu i odbija da povjeruje u očite znakove bolje je još da ne govorite ništa. Možda je najbolje posijati sjemena sumnje kako bi kasnije sama došla do zaključka.

3. Vrijedno je znati da većina žena ostaje sa svojim muževima nakon njihove izdaje. Kao prijatelj morate podržati njenu vezu i njene odluke. Pa ako joj odlučite reći, naglasite da ćete podržati bilo koju njenu odluku, piše Pult24.