Subota, 26.10.2024.

Selmanović: Realizovana je moja prva inicijativa, zahvaljujem se načelniku Tanoviću

Srijeda, 21.04.2021. | Na mreži

Vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Haris Selmanović napisao je na svom Facebooku kako je realizovana njegova prva vijećnička inicijativa.

“MOJA PRVA REALIZOVANA INICIJATIVA. Na području Općine Novo Sarajevo umanjen je zakup za 30% općinskim poslovnim prostorima i javnim površinama. Period umanjenog obračuna odnosi se na mjesec mart, april i maj.⚒

Radimo na pružanju podrške privredi u Novom Sarajevu. Svjesni smo destruktivnih posljedica izazvanih pandemijom Covid. Shodno tome u toku je realizacija nove odluke koja će dozvoliti ugostiteljima zimske bašte, a prodavnicama mješovite robe montažno demontažne objekte. Na ovaj način ćemo povećati prihod općini i pomoći privrednicima svakodnevno poslovanje.Želim se zahvaliti načelniku Hasan Tanović , svojim kolegama vijećnicima, a i općinskim službama na maksimalnoj podršci.Bitno je napomenuti da uskoro vraćamo Općini Novo Sarajevo mnoge poslovne prostore. Detaljnije uskoro. Idemo staviti Novo Sarajevo u sigurne ruke kao što smo i obećali”, napisao je Selmanović.