Subota, 26.10.2024.

Danijal Hadžović: Na tragu sam stvarnog autora non papera. I mnogo je banalniji nego što vam se na prvu čini.

Utorak, 20.04.2021. | Na mreži | Najnovije

Novinar i kolumnista Danijal Hadžović prokomentarisao je na svom Facebook profilu aktuelna dešavanja oko non papera, a nakon što je Bakir Izetbegović dao izjavu kako je spreman stati pred ljude, ako bude rata, ponovo praveći nepotrebno tenziju i stvarajući osjećaj straha kod građana.

Hadžovićevu objavu prenosimo u cjelosti:

U jeku afere “respiratori-ubice”, u jeku početka čišćenja kriminala u Banjoj Luci od Draška Stanivukovića, u jeku katastrofe zbog nenabavke vakcina, u jeku pomora građana od korone, u jeku sudskih procesa, Komšić nam otkriva, i to nakon 40 dana, da ga je Pahor navodno pitao da li se BiH može mirno raspasti.

Onda Dodik brže-bolje organizuje konferenciju i kaže da će se Bosna mirno razdružiti i da za to postoji i podrška u Evropi.

Onda se za 2-3 dana pojavljuje i misteriozni non paper, bez potpisa i adrese, za kojeg vele da je autor Janez Janša, a u kojem se upravo predlaže miran raspad Bosne i Hercegovine.

Onda Bakiri, Komšići, Džaferovići i ostala bošnjačka bulumenta drvi kako nema raspada bez rata, Bakir nam veli da je on spreman i staviti se na čelo naroda (buahhahah).

Dodik za to vrijeme snima klipove i organizuje konferencije u kojima veli da će da se otcijepi.

Dame i gospodo, počela je predizborna kampanja. Dogovorena, organizovana, koordinisana. Narednih 18 mjeseci budite spremni da će ovi kao da se otcjepljuju, a oni kao da im ne daju.

I da ćete zbog svake priče o kriminalu, korupciji i neradu vlasti rizikovati da vam zalijepe žig izdajnika i neprijatelja koji skreće pažnju s pitanja opstanka naroda i države.

E sad, pitanje je da li ćete nasjesti. Opet.

P. S. Na tragu sam stvarnog autora non papera. I mnogo je banalniji nego što vam se na prvu čini.