Ponedjeljak, 28.10.2024.

Šutnjom se ne spašava veza niti zadržava muškarac: 3 pravila komunikacije u ljubavi

Utorak, 20.04.2021. | Lifestyle | Najnovije

Šutnjom se ne rješavaju problemi, pogotovo ne oni ljubavni. Samo komunikacijom popravljate stvari.

Mnoge ljubavne veze pucaju zbog nedostatka komunikacije. Mnoge dolaze kao iznenađenje jer ste šutnjom pokušavali riješiti sve probleme. I onda kad prekinete s muškarcem kojeg još uvijek volite, odmah počnete razmišljati kako da ga vratite. 

Da li je moguće uopšte osvojiti muškarca zauvijek? Neki ljudi kažu da ga trebate početi ignorisati i jednostavno prestati reagovati na gluposti koje vas nerviraju. Ali to nije dobar pristup, šutnjom nećete ništa postići. Tako ostavljate pogrešan utisak. 

Tako će vaš partner pomisliti da ste ravnodušni, nezainteresovani, da je pobjednik u svakoj raspravi i da nikada nemate ništa pametno za reći. Vaša šutnja će samo učiniti da se više udaljite jedno od drugog. Zbog vaše šutnje nedostajete svom muškarcu. 

Ako ne ostvarite zdravu komunikaciju sa njim, počeće razmišljati o vašim osjećajima i preispitivati vašu vezu. Htio on to ili ne, svakakva će mu se pitanja pojaviti u glavi. Vaša šutnja navodi muškarca da preispituje razne stvari, jer on ne zna šta se nalazi u vašoj glavi.

Takođe, vaša šutnja nije znak vaše snage,samopouzdanja i želje da spasite vezu. To pokazuje da ste nesigurni ili se bojite da ćete izgubiti svog muškarca. Šta učiniti ako ste u periodu “tišine” ili ako ste navikli više da šutite nego da govorite šta osjećate? Naučite 3 lekcije:

Prva lekcija je da morate shvatiti da imate pravo reći sve što mislite i osjećate, čak i kad ste sigurni da bi to moglo ugroziti vezu ili povrijediti partnera. Druga lekcija je da ne puštate partnera da pretpostavlja šta vas muči, jer će uvijek pretpostaviti pogrešno.

I treća lekcija je da se naučite konstruktivno raspravljati. To je tip rasprave u kojoj partneri slušaju šta imaju za reći i pronalaze načine da udovolje jedno drugome bez da sebe u nečemu oštete. To su tri glavne lekcije za uspostavljanje stabilnog odnosa među partnerima. Što ih prije usvojite to bolje, piše Pult24.