Subota, 26.10.2024.

Konaković najavio press Vlade KS povodom sto dana rada, a SDA poručio: Nećete vi nama nigdje pobjeći

Ponedjeljak, 12.04.2021. | Na mreži | Najnovije

Lider Naroda i Pravde, Elmedin Konaković oglasio se na svom Facebook profila poslavši poruku kako do sada određenim opštinama nije mogao prići niko, ali da sada može kao i da će prići.

Također Konaković je odgovorio i svim onim koji pitaju šta konkretno rade kako NiP tako i vladajuća trojka, najavio je press konferencije Vlade KS i načelnika povodom 100 dana rada koje će biti održane u narednih nekoliko dana, a SDA stranci poručio: “Nećete vi nama nigdje pobjeći, za mjesec dana opet aktueliziramo temu”.

Konakovićevu objavu prenosimo u cjelosti:

Parcijalno mi odgovarate, a nisam vas ja parcijalno prozivao.

Opština – Ministarstvo prostornog uređenja – Zavod za planiranje – Opština. Ovo je put izmjene RP-a, put malverzacije.

Sve kadrovi Sda, na svakom rješenju stoji potpis, sve papire imamo. Nije moglo bez plana i organizacije.

Sve na Ilidži, nigdje nema članova Sdp-a koje nervozni Filip proziva. Da ima, objavili bi naravno.

Regulacioni plan, kupovina zemljišta (nisam rekao da je baš sve sto je Tibra kupila bilo u vlasništvu Sda firme), zahtjev za korekciju RP-a. U korekciji RP-a spratnost sa 5 ide na 13 spratova!

Molim da struka jos jednom kaže sta znači kad se u usvojenom planu korekcijom poveća korisna stambena površina za 150 %!

To naselje sad nema dovoljno parking mjesta, nema dovoljno hajfiša za smeće, nema dovoljno prostora, a izgleda kao da nema dovoljno zraka. Od finog porodičnog, do izgleda kojeg zovemo urbicid.

Ono što sam ja pokazao je SISTEM koji ste organizovali. Nisam pokazao sastave komisija za tehnički prijem u kojim su mahom opet pripadnici iste stranke.

O Ilidzi i tehničkim prijemima, komisijama koje su stranačke, a vrlo interesantno i rodbinski povezane sa galamdžijama iz Sda, drugom ćemo prilikom.

Famozno rješenje za samo 3 dana o denacionalizaciji u korist firme Oki!!

Oni kazu da su jedan mali dio prodali. Samo u tom spornom rješenju o pravu vlasništva na državnu zemlju stoji 13,8 dunuma koje su kasnije prodali Tibri! Čekamo da vidimo šta je osnov.

Rješenje koje nezakonito donosi načelnik Memić (ambasador u Maleziji) lično, bez Vijeća, bez prava preće kupnje.

Zanimljivo je pitanje ko održava sve zgrade u ovom naselju? Zanimljivo je i pitanje ko je bio u NO Aerodroma kad se izdavala saglasnost za građenje?

Nećete vi nama nigdje pobjeći, za mjesec dana opet aktueliziramo temu.

A Sda koja pita što do sad nismo reagovali, zna da do sad papirima u opštini nije mogao prići niko. Sad realno može. I prići će, ne samo na Ilidži.

Za one koji nas pitaju šta konkretno radimo, najavljujem press konferencije Vlade KS i načelnika povodom 100 dana rada, odrzaće se u nekoliko narednih dana.

P.S. U saopstenju Sda najjača je teza: “i mi smo to nazivali urbicidom”. Jeste nekoliko puta, vidio sam. Samo što ljudima niste rekli da ste to nacrtali i tako napravili. To se do sad nije znalo.