Subota, 26.10.2024.

Majka djevojčice Nadin poslala emotivnu poruku Bogiću Bogićeviću: Zbog sve djece Sarajeva, spaljene Vijećnice, ovolike podrške Sarajlija treba pored istorijskog NE , možda sada reći istorijsko DA

Petak, 26.03.2021. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin je na svom Facebook profilu poslala je emotivnu poruku Bogiću Bogićeviću u nadi da ne odustane od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

Amininu objavu prenosimo u cjelosti:

Gospodine Bogićeviću,ja, majka Nadin, Vas neću moliti da promjenite stav i mišljenje. To Vama ne priliči.

Ali ću Vam reći da mi je jako žao da moja djeca neće odrastati uz gradonačelnika koji je dostojan i pravi čovjek za tu funkciju.Ja, u dubini duše znam da bi vi moje dijete pomilovali po kosi i rekli da će sve biti dobro.

Treba nam Čovjek, a ne ovo što smo mi sarajlije imali predhodnih godina. Zato, žao mi je, što nećete dići ponovo iz pepela ovu prelijepu Vijećnicu, svojim prisustvom i radom u njoj, kao što je digosmo iz pepela, onakvu ranjenu i spaljenu. Niko više nije zaslužio raditi i osvjetlati obraz ovog grada, ko Vi.

Naša djeca su ta koja Vas zaslužuju, mi odrasli, NE.

Toliko smo uspjeli sve časno okaljati i zaboraviti biti ljudi, da samo želimo da nam djeca vide, makar mandat šta je čast, stav i poštenje.Pa, eto… možda zbog sve djece Sarajeva, spaljene Vijećnice, ovolike podrške Sarajlija treba pored istorijskog NE , možda sada reći istorijsko DA.