Subota, 26.10.2024.

NiP podnio zahtjev za sazivanje hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na temu “Informacija o epidemiloškoj situaciji izazvanoj oboljenjem Covid-19 u KS”

Nedjelja, 14.03.2021. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Klub zastupnika NIP 2 u Skupštini Kantona Sarajevo danas je poslao zahtjev za sazivanje Hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na temu “Informacija o epidemiloškoj situaciji izazvanoj oboljenjem Covid-19 u Kantonu Sarajevo”, napisao je na svom Facebook profilu Predsjednik Kluba Doc. dr Vedran Jakupović

Jakupovićevu objavu prenosimo u cjelosti:

Klub zastupnika NIP 2
Sarajevo: 14.3.2021. godine
Kanton Sarajevo
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo
n/r: Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo
n/r: Sekretar Skupštine Kantona Sarajevo

Predmet: ZAHTJEV ZA SAZIVANJE HITNE SJEDNICE SKUPŠTINE KANTONA SARAJEVO NA TEMU “INFORMACIJA O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI IZAZVANOJ OBOLJENJEM COVID-19 U KANTONU SARAJEVO”
Na osnovu članova 65. i 71. Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo drugi novi prečišćeni tekst br.: 41/12, 15/13, 47/13, 47/15, 48/16, 9/20 i 14/20 ) podnosim zahtjev za organiziranje hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo:
– Informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo i mjerama koje se
poduzimaju u svim nadležnim institucijama u KS uključujući i Klinički centar Univerziteta u
Sarajevu.
-Informacija o nabavci vakcina protiv COVID-19 u FBIH

Poštovani,

Obraćam vam se u ime kluba zastupnika NIP2 sa zahtjevom za održavanje hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj bi vlada KS, resorni ministri i nadležne institucije informisali zastupnike o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u KS i mjerama koje su poduzete i koje se planiraju poduzeti u narednom periodu.

Molimo vas da u skladu sa poslovnikom sjednica bude zakazana online u najkraćem mogućem roku.

Obrazloženje :

U posljednjih nekoliko dana u javnom prostoru prisutno je mnoštvo informacija o pogoršanju epidemiološke situacije, kao i oprečnih informacija koje iznose različite institucije o nemogućnosti nabavke vakcina od strane viših nivoa vlasti te je stoga neophodno održati ovu hitnu sjednicu na kojoj bi zastupnici, a i šira javnost bili informisani o navedenom.

Predsjednik Kluba
Doc. dr Vedran Jakupović