Petak, 25.10.2024.

Bosanac iskritikovao Uraganke zbog obrade “Čaje šukarije”, JK ga podržala: “Bijedan aranžman, bezveze”

Utorak, 09.03.2021. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Andrijana Stojanović Cica u “Zvezdama Granda” izvela je pjesmu “Čaje šukarije”, tačnije verziju te pjesme koju je uradila grupa “Hurricane”, i “Nije ljubav to” Marije Šerifović. Ova takmičarka je dobila pet glasova žirija, ali i pokrenula ozbiljnu raspravu.

Dragan Stojković Bosanac se žestoko posvađao sa Viki Miljković i Sašom Popovićem, jer se njemu ne sviđa kako je grupa “Hurricane” obradila pjesmu “Čaje šukarije” koju je u originalu otpjevala Esma Redžepova.

– Mentori, ja bih vas zamolio, ako nemate matricu sa završenim krajem, osmislite kako će pjevač da je završi. Otpjevala si odlično, sem tog kraja, za koji su krivi mentori. Tako kako je odrađeno u novoj varijanti, to su odradili tipovi koji gledaju kako da polu pjevače uguraju, koji su solidni, sa nekim novim potezima muzički, sa narodnjacima, jer je tu lova. To je obično “pip”. Ja ne znam kako one pjevaju. Ako se radi obrada originala, onda se očekuje uvijek da obrada da kvalitetom nešto drugačije i bolje, a to nije urađeno. Meni se to ne dopada, meni je to diletantski – rekao je Bosanac.

Saša Popović i Viki su se pobunili, te je Saša pokušao da objasni Bosancu da je ta obrada namijenjena mlađoj populaciji.

– Ne možeš ti, matorac, da komentarišeš obradu. To je namenjeno mlađim generacijama, djevojke odlično pjevaju – pričao je Saša, a Bosanac je nastavio da kritikuje.

– Prvo, fali trilera, fali svega onoga što čini tu numeru. Ja se na ritam i na taj fazon ne pecam – objasnio je kompozitor, a Viki se nadovezala:

– U posljednje vrijeme Bosanac je jako duhovit, pozitivan i smijem se u pozitivnom kontekstu, ali to ne može da bude dovijeka. Mora on da zabode, otruje, da zabiberi. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali što se tiče verzije “Hurricane” pjesme “Čaje šukarije”, moje mišljenje je da je odlična pjesma, da je Sanja odlična pjevačica.

– Šta, jel ona za tri vrijedi – pitao je kompozitor.

– Po mom mišljenju je to odlična muzika, jako dobra pjevačica. Ne možemo sve da pljujemo, moramo da pohvalimo kad je nešto dobro -rekla je Viki.

– Obrada mora u odnosu na original dati nešto novo, ali kvalitetnije nego original – nije odustajao Bosanac u raspravi.

Marija Šerifović nije željela da komentariše spornu obradu, ali je iskoristila priliku da Uragankama poželi sreću na Evroviziji.

Interesantno je da je Jelena Karleuša podržala stav Stojkovića, iako je sa članicama grupe “Hurricane” u prijateljskom odnosu. Čak je istakla da je aranžman pomenute pjesme jeftin i da ništa moderno nije ponuđeno tom obradom.

– Kad je riječ o drugoj pjesmi, ja bih se perverzno složila sa Bosancem. Jel čuješ Bosanac? Ti me ovdje bušiš, a ja sam saglasna sa tvojim mišljenjem. Ova verzija “Čaje Šukarije” je jeftini pokušaj moderne muzike, gdje je jedino dobar vokal Sanje, pjevačice. Ovo je toliko bijedan aranžman, ništa nije pokidalo, ništa nije inovativno, ništa nije 21. vijek…bezveze, ali ozbiljno dobra pjevačica. U današnje vrijeme klincima možeš da podvališ bukvalno sve – rekla je Jelena.