Subota, 26.10.2024.

Horoskopski znak koji nije svjestan svoje unutrašnje snage

Petak, 05.03.2021. | Lifestyle | Najnovije

Ako bismo vam rekli da je riječ o najemotivnijem horoskopskom znaku – da li biste pogodili na koga mislimo?

Na Raka, naravno. I mada će mnogi na tu ključnu osobinu Raka reagovati kao na slabost – u njoj je i njegova snaga. Osobe rođene u znaku Raka lako ćete prepoznati po različitim raspoloženjima i promjenama emocija.

Prolazna raspoloženja Rakova su sinhronizovana sa Mjesečevim mijenama i predstavljaju odgovor na tajanstveni uticaj Mjeseca. Kako se ni Mjesec u stvari ne mijenja, isto to važi i za Raka za koga se to samo čini. On uvijek ostaje isti, kroz sva kolebanja emocionalnih stanja.

Ova zavisna periodičnost, konstantna je u svojoj nestalnosti, pa je stoga lako prepoznati Raka ako jednom uočite faze kroz koje prolazi… Nesumnjivo, Rakovi imaju dosta karakteristika životinje čije ime nose – oklop spolja, a meko jezgro iznutra.

Ako pokušate da ga izazovete – njegov odbrambeni mehanizam odmah reaguje. Po pravilu je srdačan, ljubazan i prijateljski nastrojen, vrlo osjećajan, nježan i osjetljiv u intimnom životu, ali iznenađujuće čvrst i tvrd u finansijama i poslu – zato ih često nalazimo i na vrhu profesionalnog ili društvenog života, gdje bi inače teško dospjeli da su baš tako osjetljivi.

Nije čudno da leto započinje sa ovim znakom: Sunce je tada najjače, a dani najduži – takav je i Rak, pouzdan i snažan, ali često uopšte nije svjestan svoje snage. Njegov je zadatak da brine za druge. Rak je obično u blizini kad Vam je potreban: sjetiće se vašeg rođendana, rješavati sa vama teškoće, a ako vam treba savjet, razumjevanje, utjeha ili simpatija – ponudiće vam to otvorena srca.

Rak često zapada u još jedno raspoloženje, a to je mrzovolja i džangrizavost. U tim trenucima mrzi čitav svijet, i to nije ljutnja koja je usmjerena ka određenoj osobi. Kada se Mjesec promjeni, proći će i to njegovo raspoloženje.