Subota, 26.10.2024.

Odluka koja će utabati put ka pravdi: Ostaju li Mutap i Dupovac u pritvoru?

Petak, 26.02.2021. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Na Facebook stranici Pravda za Dženana Memića su podijeljene nove informacije sa jučerašnjeg ročišta zbog produženja pritvora Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu.

Naime, Zijad Mutap, otac Alije Mutap je već 09.02.2016.godine počeo pisati u svesku koja mu je prilikom pretresa i hapšenja oduzeta izjavio je na jučerašnjem ročištu tužilac Ćazim Hasanspahić prilikom svog izlaganja.

Dok je 09.02.2016.godine operacija stradalom mladiću bila završena i dok su se porodica i poznanici molili da je ista prošla uspješno, da ovaj divni mladić preživi i da se oporavi, Mutapu je čini se za to vrijeme bilo do piskaranja u sveske, te do smišljanja plana kako da se unište dokazi i sakriju ubice.

Danas bi trebala biti donesena odluka o produženju pritvora Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu, da li će ovo biti odluka koja će utabati put ka pravdi i vratiti vjeru u pravosuđe, istinu i pravdu ostaje da vidimo…

Objavu sa Facebook stranice Pravda za Dženana Memića prenosimo u cjelosti:

Dok čekamo odluku o produženju pritvora Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu…

Ono o čemu razmišljamo otkako je završeno jučerašnje ročište jeste činjenica koju je iznio tužilac Ćazim Hasanspahić prilikom svog izlaganja, a riječ je svesci koja je oduzeta Zijadu Mutapu prilikom hapšenja… Naime, jučer smo saznali da je Zijad Mutap već 09.02.2016.g počeo pisati u tu svesku.

09.02.2016.g u 5h ujutro, vratili smo se iz bolnice. Baš oko tih doba je i operacija Dženana bila završena. Molili smo se dragom Bogu samo da operacija bude uspješna, da preživi, da se oporavi. To nam je jedino bilo bitno u tim trenucima.

Nekome je za to vrijeme bilo do piskaranja u sveske, do smišljanja plana kako da se unište dokazi, sakriju ubice.

Zbog svega onoga što je Dženan doživio tu noć, zbog svih onih kojima je već tada bilo stalo da naš Dženan ne preživi, e zbog toga nećemo odustati.

Svako novo saznanje poput ovoga, daje nam snagu za dalje.

Nikada odustati!

PRAVDA ZA DŽENANA